Pri­trū­ko la­bai nedaug

Vo­kie­ti­jo­je vy­ku­sio­se tarp­tau­ti­nė­se dai­lio­jo čiuo­ži­mo var­žy­bo­se „Ne­bel­horn Trop­hy“, ku­rios kar­tu bu­vo ir at­ran­ka į olim­pia­dą, Lie­tu­vos čiuo­žė­ja mo­te­rų var­žy­bo­se su­rin­ko 128,19 ba­lo ir tarp 35 da­ly­vių užė­mė try­lik­tą­ vie­tą. Ko­vo­je dėl vie­no iš še­šių ke­lia­la­pių tarp tų ša­lių at­sto­vių, ku­rios dar ne­tu­rė­jo vie­tų olim­pi­nė­se mo­te­rų dai­lio­jo čiuo­ži­mo var­žy­bo­se, I.Ja­nu­le­vi­čiū­tė nuo ke­lia­la­pio li­ko per žings­nį – sep­tin­ta. Nuo dvy­lik­tą­ją vie­tą užė­mu­sios bra­zi­lės Isa­do­ros Wil­liams, ku­ri iš­ko­vo­jo pa­sku­ti­nį, šeš­tą­, ke­lia­la­pį, mūsiškė at­si­li­ko vos 1,89 ba­lo. Be bra­zi­lės, bi­lie­tus į So­čio olim­pi­nes žai­dy­nes iš­ko­vo­jo Aus­tra­li­jos, Gru­zi­jos, Nor­ve­gi­jos ir Aus­tri­jos čiuo­žė­jos. I. Ja­nu­le­vi­čiū­tei So­čy­je bu­vo pla­nuo­ja­ma 24-30 vie­ta, - praneša „Lietuvos žinios“.

Vy­rų var­žy­bo­se star­ta­vęs Sau­lius Amb­ru­le­vi­čius su­rin­ko 121,62 ba­lo ir tarp 24 da­ly­vių li­ko 30-as. Nuo de­šim­tą­ vie­tą užė­mu­sio ir pa­sku­ti­nio, šeš­to­, ke­lia­la­pio į olim­pia­dą sa­vi­nin­ko ita­lo Pa­ulo Bo­ni­fa­cio Par­kin­so­no lie­tu­vis at­si­li­ko net 62,45 ba­lo.

Žaidynėse dalyvaus du biat­lo­ni­nin­kai

Jau ket­vir­to­se žie­mos olim­pi­nė­se žai­dy­nė­se da­ly­vau­s biat­lo­ni­nin­kė Dia­na Ra­si­mo­vi­čiū­tė. Lie­tu­vos vy­rų rink­ti­nės ly­de­ris To­mas Kau­kė­nas  taip pat da­ly­vaus olim­pi­adoje, tad Lie­tu­va di­džiau­sio­je pa­sau­ly­je žie­mos šven­tė­je tu­rės du biat­lo­ni­nin­kus. D. Ra­si­mo­vi­čiū­tė LTOK tiks­lus įgy­ven­din­tų, jei­gu užim­tų 10-20 vie­tą, o So­čy­je de­biu­tuo­sian­čiam T. Kaukėnui pla­nuo­ja­ma 30-40 vie­ta.

Po­ra nenurašyta

Du at­sto­vus žie­mos žai­dy­nė­se tu­rės ir sli­di­nin­kai: Ing­ri­dai Ar­di­šaus­kai­tei pla­nuo­ja­ma 40-50, Vy­tau­tui Stro­liai - 45-55 vie­tos. Žai­dy­nėms taip pat ren­gia­si Ag­nė Se­rei­kai­tė (grei­ta­sis čiuo­ži­mas trum­puo­ju ta­ku, pla­nuo­ja­ma 20-25 vie­ta), Ro­kas Za­vec­kas (kal­nų sli­di­nė­ji­mas, 40-60) ir Ie­va Ja­nuš­ke­vi­čiū­tė (kal­nų sli­di­nė­ji­mas, vie­ta ne­nu­ma­ty­ta).

LTOK olim­pie­čių są­ra­še yra ir olim­pi­nį ke­lia­la­pį jau pel­niu­si le­do šo­kė­jų po­ra Dei­vi­das Stag­niū­nas ir Isa­bel­la To­bias. Ta­čiau šių me­tų pra­džio­je Lie­tu­vos pre­zi­den­tė ne­su­tei­kė ame­ri­kie­tei pi­lie­ty­bės iš­im­ties tvar­ka – taip mū­sų po­rai už­si­tren­kė du­rys į So­čį. LTOK vi­lia­si šį due­tą iš­vys­ti olim­pia­do­je, to­dėl įtrau­kė juos į kan­di­da­tų są­ra­šą. Ran­kų ne­nu­leis­ti ra­gi­na ir Lie­tu­vos čiuo­ži­mo fe­de­ra­ci­jos pre­zi­den­tė Li­li­ja Va­na­gie­nė. Pa­sak jos, lai­kai kei­čia­si, vis­ko nu­spė­ti ne­įma­no­ma, - informuoja „Lietuvos žinios“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)