Čempionato dalyviai varžėsi „Course Race“ distancijoje. „Cource race“ - tai klasikinė lenktynių rungtis, vykdoma jėgos aitvarų ir burlenčių varžybose kaip žiemą taip ir šiltuoju sezonu vandenyje. Čia į pažymėtą trasą startai duodami prieš vėją.

Varžybų dalyviai turi įveikti du distancijos ratus, laimi pirmasis įveikęs distanciją ir kirtęs finišo liniją. Jėgos aitvarų sportininkai varžosi dviejose atskirose įskaitose - snieglenčių ir slidžių.

Gamta šį kartą suteikė puikias sąlygas dalyviams. Tokių sąlygų buvo laukta visą vasario mėnesį, mat varžyboms vykdyti reikalinga pakankama sniego danga ir tinkamas vėjas. Šeštadienį pirmųjų startų metu vyravo 4-5 metrų per sekundę pietryčių krypties vėjas antroje dienos pusėje sustiprėjo iki 10 metrų per sekundę.

Pirmąją varžybų dieną įvyko šeši čiuožimai. Antrąją dieną duoti dar šeši startai duoti pučiant 4-5 metrų per sekundę vėjui.

Visų startų metu distancijoje vyko įnirtinga kova, finišuojančius varžybų dalyvius dažnai skirdavo vos metras, o nuo įtampos ir verdančių emocijų atrodė ims lydytis marių ledas.

Džiugina tai, kad visų sportininkų meistriškumas stipriai išaugęs. Daugelis į varžybas atvyko puikios formos ir nusiteikę kovoti dėl kiekvieno distancijos metro, dėl kiekvieno taško galutinėje įskaitoje. Džiugu ir tai, kad atsiranda vis naujų žmonių pamėgusių šį sportą ir sparčiai tobulėjančių varžybų distancijoje.

Galutiniai rezultatai paaiškėjo tik suskaičiavus visų dvylikos čiuožimų rezultatus.

Prizininkų trejetukai:

Snieglentės

1. Eduardas Silva
2. Saulius Žvykas
3. Laimonas Čyžas

Slidės

1. Gediminas Sinkevičius
2. Robertas Berkelis
3. Laurynas Gribauskas