Pastarąją rungtį laimėjęs ir Lietuvos čempionu tapęs Justinas Beržanskis distanciją įveikė per 30 min. 36 sek. ir 47 sek. pagerino Remigijui Kančiui priklausiusį trasos rekordą, kuris buvo užfiksuotas 2019 metais.

Antras Lietuvos bėgimo čempionate liko Lukas Tarasevičius (31 min. 17 sek.), trečias – Aurimas Rimkus (31 min. 44 sek.).

Tarp moterų geriausiai pasirodė ir čempionės titulą iškovojo Lina Kiriliuk (37 min. 2 sek.), antra liko Diana Banienė (37 min. 12 sek.), trečia – Romualda Kondratienė (40 min. 42 sek.).

Įdomu, jog jau savaitgalį Klaipėdoje vyksiančiame Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate visi trys ant podiumo lipę vyrai susikaus 3000 m rungtyje. Uostamiestyje, toje pačioje rungtyje, sekmadienį startuos ir L. Kiriliuk.

„Bėgame už laisvę“ varžybų organizatorė ir iniciatorė Milda Zubavičienė džiaugėsi solidžia rėmėjų ir Mažeikių rajono savivaldybės parama bei kasmet didėjančiu dalyvių skaičiumi: „Seniau netikėjau, kad tiek bėgikų gali susirinkti, tačiau dabar, matydama tokius skaičius, jaučiu pareigą pasitempti.“

„Vaikus ir negalią turinčius žmones registruojame nemokamai, jiems netgi turime specialią distanciją (200 m), todėl gausiai susirenka ne tik dalyviai iš kitų miestų, bet ir vietiniai gyventojai“, – pasakojo M. Zubavičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją