Lietuvos vyrų ir moterų rinktinėms tai paskutinė galimybė išbandyti jėgas prieš gegužės 8-11 dienomis vyksiančius atrankos į Europos čempionatą varžybas Liuksemburge ir Juodkalnijoje.

Legionieriai iš Lietuvos

Daugpilio universiteto komanda šiemet Latvijos čempionate užėmė ketvirtą, o tarptautinėje „Šenker“ (Schenker) lygoje – septintą vietas. Jos gretose žaidžia legionierius iš Lietuvos – buvęs Vilniaus „Flamingo Volley“ lyderis, 2012 metų Lietuvos paplūdimio ir salės tinklinio čempionas Andžejus Savostenokas.

„Labai laukiu rungtynių, prieš rinktinę kovosiu iš visų jėgų - noriu treneriams įrodyti, kad jie buvo neteisūs. Galėjo mane bent į treniruočių stovyklą pakviesti ir pažiūrėti, kiek patobulėjau visus metus kiekvieną savaitę „Šenker“ lygoje žaisdamas prieš aukšto meistriškumo komandas“, - širdo per plauką į galutinį Lietuvos rinktinės sąrašą nepatekęs puolėjas.

Šį savaitgalį prie Daugpilio universiteto ekipos prisijungs ir kitas „Flamingo Volley“ puolėjas Robertas Juchnevičius.

Kita turnyre dalyvausianti komanda yra Baltarusijos čempionate septintą vietą užimantis Gardino „Legion“ klubas. Į Lietuvą taip pat turėjo atvykti ir daugkartiniai Baltarusijos čempionė – Minsko „Stroitel“ ekipa, tačiau minskiečiai nespėjo laiku pasirūpinti vizomis.

Revanšas prieš latves

Lietuvos moterų tinklinio rinktinė taip pat buvo atkurta tik pernai, kai dalyvavo atrankos į 2014 metų pasaulio čempionatą turnyre. Rinktinę treniruoja daugkartinių Švedijos čempionių „Katrineholm VK“ klubo trenerė Daiva Simokaitienė. Šiemet prie komandos prisijungė ir didžiausia Lietuvos moterų tinklinio žvaigždė – daug metų vienoje stipriausių pasaulyje Italijos A1 lygoje žaidusi puolėja Valdonė Petrauskaitė.

Šiauliuose Lietuvos tinklininkės su Latvijos moterų rinktine sužais dvejas rungtynes. Latvės taip pat ruošiasi atrankos į Europos čempionatą turnyrui, kur pakliuvo į vieną grupę su Norvegijos, Švedijos ir Gruzijos rinktinėmis.

Praėjusį pavasarį Lietuvos rinktinė skaudžiai pralaimėjo latvėms atrankos į 2014 pasaulio čempionatą pirmojo etapo rungtynes 0:3 (26:28, 14:25, 21:25). Nors prieš tai lietuvės buvo įveikusios Islandijos rinktinę, pralaimėjimas kaimynėms užkirto rinktinei kelią į tolesnį atrankos etapą.

Varžybų tvarkaraštis:

Gegužės 3 d. (šeštadienis):

13.00 val. Gardino „Legion“ – Daugpilio „Daugavpils Universitate“
15.30 val. „Daugavpils Universitate“ – Lietuvos vyrų rinktinė
17.00 val. Lietuvos moterų rinktinė – Latvijos moterų rinktinė
19.00 val. Lietuvos vyrų rinktinė – „Legion“

Gegužės 4 d. (sekmadienis):

10.00 val. „Daugavpils Universitate“ – „Legion“
11.30 val. Lietuvos vyrų rinktinė – „Legion“
13.00 val. Lietuvos moterų rinktinė – Latvijos moterų rinktinė
15.00 val. Lietuvos vyrų rinktinė - „Daugavpils Universitate“

Turnyras vyks Šiaulių arenoje, J. Jablonskio g.16.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)