Tai buvo šeštoji iš eilės „Ūlos“ pergalė.

Iki 12 rungtynių minutės virė atkakli – įvartis į įvartį kova, tačiau netrukus varniškiai surezgė kelias iš eilės rezultatyvias atakas ir atitrūko – 12:8, 17:12.

43 rungtynių minutę komandas jau skyrė 9 įvarčiai – 14:23 ir nuo to laiko kauniečiai atkurti intrigos jau nebesugebėjo.

„Ūlą“ į pergalę vedė Tautvydas Mikalauskas, įmetęs 7 įvarčius (1 iš 7 m), Arminas Grigėnas pridėjo 5, Rimantas Palevičius – 4, Šarūnas Krisiulevičius, Remigijus Čepulis, Kęstutis Ikasala ir Žygimantas Grigėnas – po 3, Egidijus Sereičikas – 2, Dionyzas Cichockas – 1.

Kauniečių gretose įvarčius pelnė: Paulius Orlovskis ir Evaldas Vėta – po 5, Mindaugas Barzdenis ir Marius Kairys – po 4, Karolis Budrys – 3, Mindaugas Mažeika – 2, Arūnas Urbonas – 1.

Varėnos „Ūla“ po 9 rungtynių savo sąskaitoje turi 12 taškų (6 pergalės, 3 pralaimėjimai) ir tvirtai įsitaisė antroje LRL turnyro lentelės vietoje. Kauno „LSU-Lūšis“ su 7 taškais (3 pergalės, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai) tarp devynių komandų užima septintąją vietą.

Šiauliečiai nugalėjo HC „Vilnių“

LRL čempionate antrąją pergalę iškovojo Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovai. Jie savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 34:29 (18:12) palaužė HC „Vilnius“ rankininkus.

Šiauliečiai nuo pat dvikovos pradžios galingu žaidimu išsiveržė į priekį – 5:1, 8:2 ir nuo nuolat kontroliavo žaidimo eigą.

Vilniečiams 45 rungtynių minutę buvo pavykę priartėti iki 2 įvarčių – 22:24, tačiau tai buvo viskas, ką jie sugebėjo padaryti. Netrukus Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ rankininkai sužaidė atkarpą 6:0 ir vėl trūktelėjo į priekį – 30:22 bei jau ramiai baigė rungtynes.

Šiaulių komandą į pergalę vedė Paulius Vaigauskas, įmetęs 12 įvarčių (3 iš 7 m), Aivaras Budrys pridėjo 9 (2 iš 7 m), Saulius Bernikas – 5, Arminas Milaknis ir Artūras Strupas – po 3, Egidijus Dambrauskas ir Mindaugas Valuckas – po 1 įv.

Iš vilniečių išsiskyrė po 6 įvarčius įmetę Jūris Aganauskas ir Marius Panavas, 5 (3 iš 7 m) – Šarūnas Sakalauskas, po 3 – Tadas Padolskis ir Martynas Žala, po 2 – Kostas Plaušinaitis (abu iš 7 m) ir Tomas Smalakys, po 1 – Mindaugas Stravinskas ir Paulius Verbickas.

Kostas Plaušinaitis (HC „Vilnius“ žaidėjas): „Rungtynes vertinu labai blogai. Komanda išėjo nenusiteikus kovai, dėl to nepavyko nei apsiginti, nei užpulti“.

Arūnas Balčiūnas („SM Dubyso-Gubernijos“ treneris): „Pirmiausia norėčiau pagirti komandą už nusiteikimą rungtynėms. Komanda šias rungtynes sužaidė kaip vienas kumštis. Pavyko apsiginti nuo varžovų greito puolimo, gerai atidirbome gynyboje“.

HC „Vilnius“ su 9 taškais LRL turnyre užima šeštąją vietą (4 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai), šiauliečiai su 5 taškais (2 pergalės, 1 lygiosios, 6 pralaimėjimai) – priešpaskutiniai, aštunti.

VHC „Šviesa“ įveikė granitiečius

Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkai namuose rezultatu 33:25 (12:15) nugalėjo Kauno „Granito-Gajos-Kario“ atstovus.

Kova vyko permainingai: iš pradžių rezultatu 5:2 pirmavo vilniečiai, vėliau granitiečiai persvėrė rezultatą – 8:6 ir laimėjo pirmąjį kėlinį – 15:12.

Antrąjį kėlinį VHC „Šviesa“ pradėjo galingu spurtu – sužaidė atkarpą 7:1 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 19:16.

„Granito-Gajos-Kario“ atstovams dar buvo pavykę išlyginti rezultatą – 21:21, tačiau tai truko tik akimirką – netrukus vilniečiai vėl šoktelėjo į priekį – 28:22 ir jau be didesnės įtampos pergalingai baigė rungtynes.

VHC „Šviesa“ gretose išsiskyrė Tomas Bernatavičius, įmetęs 8 įvarčius, Mindaugas Sukackas pridėjo 7 (4 iš 7 m), Vaidas Trainavičius – 6, Artūras Švilpa – 4, Domantas Čuplinskas – 3, Tadas Jurelevičius ir Skirmantas Plėta – po 2, Valdas Drabavičius – 1.

„Granito-Gajos-Kario“ komandoje rezultatyviausias buvo Vaidas Drevinskas, įmetęs 6 įvarčius (1 iš 7 m), Paulius Šarkauskas ir Mindaugas Urbonas pasižymėjo po 5 kartus, Valdas Jarukas – 4, Lukas Feoktistovas – 3, Edvinas Balčiūnas – 2 įv.

Valdas Jarukas (Kauno „Granito-Gajos-Kario“ žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu blogai. Pirmajame kėlinyje viskas buvo gerai. Akcentavome gynybą, komandinį žaidimą, aišku, ir puolimą. Iš pradžių tai pavyko. O antrajame kėlinyje viskas buvo atvirkščiai, „Šviesa“ darė viską, ką norėjo. Mes neapsigynėme, pradėjome žaisti po vieną, skubėti. Dėl to praleidome greitus įvarčius. Paleidome iš rankų rungtynių eigą“.

Tomas Bernatavičius (Vilniaus VHC „Šviesa“ žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu teigiamai, kadangi pasiekta pergalė ir pagaliau įsižiebė komandos ugnelė. Pasiteisino darbas tiek gynyboje, tiek puolime, atsidavimas... Rungtynes vertinu tikrai teigiamai, nes matau daug gerų dalykų. Prieš rungtynes akcentavome gynybą prieš „Granito“ lyderį Vaidą Drevinską, akcentavome judėjimą gynyboje, daugiau derinių puolime. O ar įvykdėme? Pradžioje sunkiai sekėsi, bent jau pirmame kėlinyje, to neįvykdėme. Galbūt susitvarkėme su Vaidu Drevinsku, tačiau su kitais žaidėjais prisidarėme nemalonumų, kadangi nesikalbėjome tarpusavyje. Tiesiog neatsirinkome žaidėjų. Antrajame kėlinyje tiesiog pakeitėme mąstymą, patys tiesiog supratome, kad taip žaisdami nelaimėsime. Supratome, kad galime laimėti, tiesiog reikėjo labiau mobilizuotis gynyboje, dėl to pavyko surengti daug kontratakų“.

VHC „Šviesa“ po šios pergalės su 11 taškų pakilo į trečiąją LRL turnyro lentelės vietą (5 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai), granitiečiai (5 pergalės, 4 pralaimėjimai, 10 taškų) smuktelėjo laipteliu žemiau – į ketvirtąją vietą.

Priminsime, kad praėjusį trečiadienį pirmose devintojo turo rungtynėse Klaipėdoje daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namuose be didesnio vargo rezultatu 41:33 (20:15) nugalėjo lygos autsaiderius – HC „Utena“ ekipos žaidėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)