Visos šios rinktinės pirmame etape savo grupėse nepateko tarp dviejų stipriausių komandų, tad joms teko žaisti papildomame etape, kuriame paaiškėjo dar dvi toliau tęsiančios kovas dėl Kontinentinės taurės šalys.

Lietuvos paplūdimio tinklininkai nesėkmingai pradėjo varžybas Belgrade, nusileisdami Azerbaidžano rinktinei, kurios gretose žaidė du natūralizuoti brazilai Meiltonas Moisesas Santosas Mercesas ir Bernardas Wermelingeris Romano. A. Rumševičius ir L. Každailis per 37 min. 0:2 (12:21, 19:21) pralaimėjo M. Moisesui Santosui Mercesui ir Artiomui Fiodorovui. Po to M. Mėlynis ir R. Kondrotas 50 min. atkakliai priešinosi Leonidui Gritsai ir B. Wermelingeriui Romano, tačiau rungtynės baigėsi 2:1 (21:13, 23:25, 15:9) azerbaidžaniečių naudai.

Pirmadienį lietuviai susitiko su kito pusfinalio pralaimėtoja Albanijos rinktine. Abi Lietuvos poros užtikrintai nugalėjo albanus ir išsaugojo galimybę iškovoti antrą vietą grupėje. A. Rumševičiaus ir L. Každailio duetas per 24 min. 2:0 (21:8, 21:14) nepasigailėjo Arapio Adri ir Kristo Martiro, o M. Mėlyniui ir R. Kondrotui užteko 27 min. Bruno Miculi ir Klaudio Qerraxhiai įveikti rezultatu 2:0 (21:9, 21:18).

Pirmadienio pavakare Lietuvos rinktinės laukė lemiama kova su Bulgarijos atstovais dėl antros vietos grupėje ir kelialapio į tolesnį etapą. A. Rumševičius ir L. Každailis be didesnio vargo per 32 min. 2:0 (21:18, 21:10) nugalėjo Tomą Stankovą ir Silvestarą Ivanovą, tačiau M. Mėlynis ir R. Kondrotas lygioje kovoje su Delčo Rajevu ir Kirilu Hadžijevu per 48 min. buvo priversti pripažinti priešininkų pranašumą 1:2 (24:22, 14:21, 13:15). Rezultatui tarp Lietuvos ir Bulgarijos tapus 1:1, vienintelį kartą turnyre Belgrade teko žaisti lemiamą „auksinį“ mačą. A. Rumševičius ir L. Každailis lygioje trijų setų kovoje per 43 min. 2:1 (21:19, 18:21, 15:10) Lietuvos rinktinei išplėšė pergalę iš D. Rajevo ir K. Hadžijevo.

Trečias Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Kontinentinės taurės etapas vyks 2015 metais. Vietą jame jau anksčiau yra užsitikrinusi Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė, kurią sudaro Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė bei Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė. Birželio mėnesį Vilniuje vykusiame pirmame etape lietuvės užtikrintai nugalėjo visas varžoves ir užėmusios pogrupyje pirmą vietą, pateko į trečią Kontinentinės taurės etapą.

Trečiame etape vėl po 2 stipriausias grupės komandas pateks tiesiai į pusfinalius ir finalus, vyksiančius jau 2016 metais. Ir tik viena Europos rinktinė, CEV Kontinentinės taurės nugalėtoja, iškovos vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Sekite mūsų naujienas Facebooke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)