Moterų čempionate ilgametės čempionės Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės vis dar priverstos tenkintis antra vieta. Pirmame rate dukart sužaidę lygiosiomis šiaulietės po truputį atgavo gerą sportinę formą ir savo jėgą pademonstravo per 6-o turo mačą Panevėžyje su Vilniaus „Žuvėdra-Tauru-Archyvų sistemomis“.

Pirmame rate šių komandų dvikova baigėsi lygiosiomis 4:4 ir tai buvo pirmos nelaimėtos šiauliečių rungtynės Lietuvos čempionate per daugelį metų.

Vilnietės neseniai prarado į Turkiją rungtyniauti išvykusią saugę Ugnę Chmeliauskaitę ir tai turėjo didelės įtakos žaidimui. Čempionės sostinės atstoves šį kartą nušlavė net 8:1 (5:0) ir pašalino iš kovos dėl titulo.

Vis dėlto pirmoje turnyro lentelės vietoje ir toliau yra kita Vilniaus komanda - „HFTC-Tauras“. Ši ekipa per 5 ir 6 turų rungtynes iškovojo dar 2 pergales ir dabar turi 16 taškų. „Gintros-Strektės-Universiteto“ sąskaitoje - 14 taškų, o „Žuvėdros-Tauro-Archyvų sistemų“ - 10.

Visi 5-o ir 6-o turų rezultatai:

Šiaulių „Klevas“ - Vilniaus „HFTC-Tauras“ - 2:6 (1:4);
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ - „Kelmė“ - 7:3 (2:1);
Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - Šiaulių „Klevas“ - 8:0 (3:0);
Vilniaus „HFTC-Tauras“ - „Kelmė“ - 6:0 (2:0);
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ - Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - 1:8 (0:5).

Lietuvos čempionatas baigsis kovo 13-ą dieną kovomis Kėdainių arenoje. Ten visų trijų pirmaujančių komandų laukia žūtbūtiniai mūšiai. Aukso medalių likimas paaiškės per „HFTC-Tauro“ ir „Gintros-Strektės-Universiteto“ mačą 11 val.

Kita itin svarbi dvikova prasidės 14 val., kai aikštėje viena prieš kitą stos dvi Vilniaus komandos. Jei „HFTC-Tauras“ pralaimėtų šiaulietėms, tuomet per sostinės derbį tikriausiai spręstųsi sidabro medalių likimas.

Kita intriguojanti dvikova Kėdainiuose vyks iš karto po dviejų moterų klubų iš Vilniaus mačo. Tuomet aikštėje pasirodys vyrų čempionate pirmaujančios (po 15 taškų) Vilniaus „Žuvėdros-Tauro-CTLF“ ir Širvintų „Intos-Baltic Champignons“ ekipos. Pirmas šių komandų tarpusavio mačas baigėsi kovinga širvintiškių pergale rezultatu 4:3, o dabar jo baigtis gali nulemti aukso medalių likimą.

Baigiamųjų varžybų tvarkaraštis

2016 m. kovo 13 d., sekmadienis (Kėdainių arena)

Moterų čempionatas

10.00 val. „Kelmė“ - Šiaulių „Klevas“;
11.00 val. Vilniaus „HFTC-Tauras“ - Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“;
12.00 val. Šiaulių „Klevas“ - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“;
13.00 val. Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ - „Kelmė“;
14.00 val. Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ - Vilniaus „HFTC-Tauras“.

Vyrų čempionatas

15.00 val. Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-CTLF“ – Širvintų „Inta-Baltic Champignons“;
16.00 val. Vilniaus „Ardas-Rudamina“ – „Klevas-Šiauliai“;
17.00 val. Širvintų „Ježvitas“ – Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-CTLF“;
18.00 val. „Klevas-Šiauliai“ – Širvintų „Inta-Baltic Champignons“;
19.00 val. Širvintų „Ježvitas“ – Vilniaus „Ardas-Rudamina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)