Gerai rungtynes pradėję Lietuvos rinktinės žaidėjai iš karto atitolo – 4:1, 8:3. Startinio jaudulio nesijautė, o gera lietuvių gynyba leido didinti persvarą. Sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių lietuviai pirmavo 13:5.

Kėlinio pabaigoje po kelių kvailokų pražangų, lietuviai liko keturiese aikštėje, tačiau tai jų nesutrikdė ir Kosovo rinktinė atsilikimo nesumažino. Lietuviai žaisdami keturiese pelnė du įvarčius. Pasibaigus pirmai rungtynių pusei rezultatas - 15:7.

Varžovai gerai pradėjo antrą kėlinį ir laimėjo atkarpą 4:0, o rezultatas tapo 15:11. Tačiau tuomet prabudę lietuviai uždarė varžovus, pradėjo pelnyti įvarčius ir išsprendė rungtynių nugalėtojo likimą – 21:11. Tuo metu viena po kito įvarčius iš tolimesnių distancijų pelnė Lukas Simėnas. Toliau teliko formalumai ir abi ekipos korektiškai baigė rungtynes.

Lietuvos vaikinų U20 rankinio rinktinė

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausias buvo L. Simėnas, pelnęs 6 įvarčius. Modestas Vaitiekūnas ir Lukas Juškėnas įmetė po 5, Gabrielius Virbauskas - 4, Gytis Šmantauskas ir Dovydas Kuodys – po 3, Gediminas Šiburkis, Jovydas Jurašius ir Ovidijus Jagučanskis – po 1 įvartį.

Varžovų gretose išsiskyrė Jonas Muqolli, pelnęs 7 įvarčius, 6 pasiekė Valonas Istrefi.

Po rungtynių komandos treneris Valdemaras Burba pasidžiaugė, kad iš esmės rinktinės žaidimo braižas ir pagrindiniai žaidėjai jau surasti. Tad belieka kautis. Komanda demonstravo gerą gynybą ir tikimasi analogiško žaidimo šeštadienio rungtynėse su Rusija.

Vienas geriausių rinktinės žaidėjų šiose rungtynėse L. Simėnas akcentavo, kad prieš rungtynes apie varžovus žinojo labai nedaug, tad komandos nusiteikimas buvo maksimalus. Taip pat rankininkui teko stebėti ir būsimų varžovų žaidimą, kuris paliko gerą įspūdį. L. Simėnas net ne abejoja, kad kitos dvikovos bus gerokai sunkesnės.

Kitose grupės rungtynėse Vokietija įveikė Rusiją rezultatu 29:26.

Grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva110029-19+102
2.Vokietija110029-26+32
3.Rusija100126-29-30
4.Kosovas100119-29–100

Primename, kad šeštadienį 17.00 val. Lietuvos rinktinė susitinka su Rusija, o sekmadienį 15.00 val. - su Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)