Gruodžio 16 dieną Vilniuje „NBA Basketball School“ arenoje įvyks Lietuvos uždarų patalpų irklavimo čempionatas, šiais metais įgijęs naują pavadinimą. Pirmą kartą Lietuvos irklavimo istorijoje pirmenybės keliamos iš Trakų į sostinę ir tampa „Vilnius 700“ renginių ciklo dalimi.

Jaunieji sportininkai (iki 15 metų) varžysis 500 m distancijoje, mėgėjai – 700 m, septyniolikmečiai bei meistrai – 1000 m, o jauniai, jaunimas ir elitas – 2000 m distancijose.

„Labai džiaugiuosi, kad bus mėgėjų grupė, bus įdomu pažiūrėti, – sakė šiais metais čempionės titulą ginsianti I. Adomavičiūtė. – Tikriausiai labiau pergyvenu dėl sužadėtinio ir brolio, kurie taip pat dalyvaus, nei dėl savęs. Kol oro sąlygos leidžia irkluojame ant vandens, tad nesigauna praleisti labai daug laiko ant „Concept2“ treniruoklio. Tačiau orai blogėja, teks vis daugiau laiko leisti su treniruokliu“.

I. Adomavičiūtė atvira – varžybose norėtųsi pagerinti savo ir Lietuvos moterų rekordą. „Tačiau Lietuvos rekordas buvo fiksuotas balandį, kuomet buvau labai geros sportinės formos. Dabar? Neseniai pradėjome rengtis naujam sezonui, todėl forma nėra pati geriausia – nėra greičio, – nusišypsojo irkluotoja. – Tikiuosi, iki gruodžio 16 dienos patobulėsiu“.

Pasak daugkartinio Lietuvos uždarų patalpų irklavimo čempiono Dovydo Nemeravičiaus, pergalę lemia fizinis pasirengimas.

Šiais metais irkluotojas negalės dalyvauti čempionate – bus išvykęs į treniruočių stovyklą Italijoje.

„Gaila, kad negalėsiu dalyvauti. Tikrai norėčiau pratęsti pergalių seriją, – sakė D. Nemeravičius. – Kitiems dalyviams palinkėsiu kantrybės ir valios. Mėgėjams, kurių, žinau, šiais metais bus tikrai gausu, to paties – kantrybės išlaukti finišo ir neužsigriebti visko iš pat pradžių“.

D. Nemeravičius teigė, kad „Concept2“ treniruoklis priverčia dirbti beveik visas atleto raumenų grupes ir gerina ištvermę.

„Krūvis irkluojant 2000 metrų yra neapsakomai didelis. Sakyčiau, nemaloni distancija, reikalaujanti tvirto charakterio, – sakė D. Nemeravičius. – Tai yra tarpinis variantas tarp jėgos ir ištvermės“.

I. Adomavičiūtė nusišypsojo: „Concept2“ treniruoklis – ganėtinai apgaulingas“.

„Iš pradžių atrodo lyg ir lengva, o po to smogia – tai nei kojyčių, nei rankyčių nejauti, – nusijuokė irkluotoja. – Visiems dalyviams patarčiau apskaičiuoti jėgas – bent jau su trečdalius distancijos, na, o po to tai jau kaip Dievas duos. O jei rimtai, svarbiausia yra gerai praleisti laiką, patirti kažką naujo. Kas dar nėra bandę, turės puikią galimybę išbandyti savo jėgas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją