Lietuvos rinktinę sudaro praėjusių metų Europos žaidynių bronzos medalių laimėtojos 21-erių metų Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė ir neseniai Vilniuje vykusio Europos čempionato „Satellite“ serijos turnyro vicečempionės 19-metės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina.

„Turnyras Norvegijoje vyks vieno minuso sistema, todėl labai sunku kažką prognozuoti. Norvegijoje bus už mus pajėgesnių komandų, bet tokiame turnyre daug ką lems stresas, žaidėjų forma, oro sąlygos ir kiti dalykai. Šansų mes turime“, - teigė I. Dumbauskaitė.

Ištraukus burtus, paaiškėjo, kad aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Olandijos komanda. Jai atstovaus Sophie van Gestel ir Jantine van der Vlist (28 vieta pasaulio reitinge) bei Rimke Braakman ir Jolien Sinnema (40).

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pasaulio reitinge yra 77-os.

„Mums svarbiausia yra patekti tarp trijų stipriausių komandų. Tada dar turėsime šansų kovoti dėl olimpinio kelialapio. Visos komandos Norvegijoje bus stiprios, nes tai yra finalo etapas", - pridūrė I. Dumbauskaitė.

Lietuvos rinktinės treneriai mano, Olandijos rinktinė yra viena turnyro favoričių. Tarp lyderių turėtų būti Rusijos ir Čekijos komandos.
Turnyro Stavangeryje čempionės iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Antrą ir trečią vietas užėmusios komandos liepos pradžioje Sočyje (Rusija) varžysis pasaulio turnyre dėl likusių dviejų paskutinių kelialapių.

Trečiadienį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė žais su R. Braakman ir J. Sinnema, o I. Zobnina ir U. Andriukaitytė išmėgins jėgas su J. Van der Vlist ir S. van Gestel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)