Vengrijos sostinėje vykusiose Čempionių lygos rungtynėse tarp Budapešto „Ferencvaroš“ ir Prancūzijos „Metz“ rankininkių teisėjavo Tomas Barysas ir Povilas Petrušis. Svečiuose žaidusi „Metz“ komanda sutriuškino praėjusio sezono Čempionių lygos finalininkę „Ferencvaroš“ ekipą 38:25 ir atsirevanšavo vengrėms už pralaimėjimą praėjusio sezono ketvirtfinalyje.

Čempionių lygoje T. Barysas ir P. Petrušis teisėjauja nuo 2016 m. Praėjusį sezoną varėniškiai švilpė ne tik grupių varžybose, bet ir ketvirtfinalyje.

Vyrų Čempionų lygos pirmame ture teisėjavo Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. Vilniečiai vadovavo „Montpellier“ ir „Barcelona“ rankininkų rungtynėms. Po sezono pertraukos į Čempionų lygą grįžęs „Montpellier“ klubas, kurio gretose 2018 m. Čempionų lygos nugalėtoju tapo Jonas Truchanovičius, namuose turėjo pripažinti labiausiai tituluotos Europos komandos pranašumą. Net 11 kartų Čempionų lygą laimėjusi „Barcelona“ sezoną pradėjo pergalė 30:25.

V. Mažeika ir M. Gatelis Čempionų lygoje teisėjauja nuo 2007 m. Šešis kartus lietuviai buvo skiriami teisėjauti ir atkrintamosiose Čempionų lygos varžybose. Per savo karjerą V. Mažeika ir M. Gatelis taip pat teisėjavo net aštuoniuose pasaulio čempionatuose – keturiuose vyrų ir keturiuose moterų bei trijuose Europos vyrų rankinio čempionatuose.

Dar viena Lietuvos teisėjų pora Gytis Šniurevičius ir Andrius Grigalionis teisėjavo prasidėjusio trečio pagal pajėgumą Europos taurės turnyro rungtynėse tarp Liuksemburgo „Berchen“ ir Austrijos „Aon Fivers“ rankininkų. Susitikimas baigėsi lygiosiomis 33:33.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją