Paklausus, koks jausmas stovėti parade laukiant grupės rezultatų ir V. Lacitis drąsiai pasakojo, kokios emocijos užplūsta.

„Jausmas iš tikrųjų buvo nuostabus. Prieš tai, jau 4 kartus suaugusiųjų grupėje buvome antri, todėl šįkart tikrai labai norėjosi užlipti ant aukščiausios pakylos. Žinoma, norėjosi šią pergalę padovanoti ir tėvams bei treneriams, žmonėms, kurie visada mumis tikėjo ir palaikė! Įtampa išliko iki pat pabaigos. Kai paskelbė antros vietos nugalėtojus ir likome vieni ant parketo, supratome, kad tapome čempionais ir norėjosi šaukti iš džiaugsmo!“

Panašūs jausmai laukiant rezultatų užplūdo ir V. Golodnevą.

„Artėjant antros vietos paskelbimo momentui, širdis pradėjo plakti greičiau, o kai suvokiau, kad laimėjome pirmą vietą, turbūt pirmą kartą gyvenime apsiverkiau iš laimės. Man tai buvo pirma tokia reikšminga pergalė. Labai džiaugiamės, ypač dėl to, kad pradžiuginome savo tėvus ir trenerius, kurie daugiausiai išgyvena ir serga už mus, kurie tiki mumis ir atiduoda visas savo jėgas ir emocijas. Mes - sportininkai ir tai - tik mūsų įprastas darbas ir pareiga“

„Pasiruošimui atidavėme labai daug laiko bei jėgų. Paskutinę savaitę prieš čempionatą, treniravomės kasdien po 5-6 valandas, tačiau intensyviai čempionatui pradėjome ruoštis daug anksčiau. Šiaip, jeigu nėra varžybų ar išvykų, kasdien treniruojamės maždaug po 3 valandas šešis kartus į savaitę, vaikštome į sporto klubą“, - pasakojo šokėjas.

Negalėjome nepaklausti apie šokėjų užimtumą ir, žinoma, pasidomėti, kaip jie viską suspėja.

„Jei esame Lietuvoje, iš ryto, dažniausiai, treniruojamės, po pietų - dirbame ir treniruojame jaunesnius šokėjus. Laisvalaikio tikrai nėra daug, tačiau, jei jo turiu, mėgstu susitikti su draugais ir artimaisiais, nueiti į kiną, pasėdėti kavinėje ar restorane. Pagal specialybę esu choreografas, baigiau universitetą Maskvoje“, - kalbėjo V. Lacitis

V. Golodneva Vilniaus universitete yra baigusi vadybos ir verslo administravimą, tačiau ateityje siekia gauti ir choreografės diplomą. Ji teigia, kad daug laisvalaikio taip pat neturi.

„Kadangi laisvo laiko, kaip ir kiti šokėjai, turiu labai mažai, stengiuosi jį skirti artimiesiems - nuvažiuoti pas šeimą į Kaliningradą, susitikti su draugais. Mėgstame kartu su Vaidu žiūrėti filmus, mėgstu skaityti knygas ir šiuo metu bandau savarankiškai išmokti italų kalbą“.

Paklausus, kokius apdovanojimus šalies standartinių šokių čempionai gavo už pergalę, abu, kaip susitarę tikino, kad ne apdovanojimai buvo svarbiausi.

„Gavome medalius, tačiau svarbiausias prizas - tai galimybė atstovauti Lietuvai pasaulio, Europos ir kituose čempionatuose. Man tai yra garbė. Nuo mažens, dar šokant Rusijoje, visą laiką poros iš Lietuvos standartiniuose šokiuose buvo ypač stiprios. Lietuviškas standartas buvo mūsų etalonas“, - prisiminimais dalinosi šokėja iš Rusijos.

Veronikos partneris pritarė šokėjai ir teigė, kad atstovauti Lietuvai jam taip pat yra didžiulė garbė.

Ne paslaptis, kad ši pora kartu yra ne tik ant parketo, o ir gyvenime.

„Šokiai mus suvedė ir gyvenime, kuo aš labai džiaugiuosi nes surandu tame daug pliusų! Tiek daug laiko praleidžiant kartu, siekiant bendrų tikslų ir išgyvenant tas pačias problemas ir emocijas, galų gale, partneris tampa labai artimas žmogus. Be abejo, taip nėra kiekvienoje poroje ir tai nėra taisyklė. Iš pradžių mes tapome tik gerais draugais, o vėliau supratome, kad jau nebegalime vienas be kito“,- apie savo jausmus partneriui pasakojo V. Golodneva.

Mergina šokti į Lietuvą atvyko iš Kaliningrado. V. Lacitis nebuvo pirmasis šokėjos partneris.

„Prieš sustojus į porą su Vaidu, aš šokau su Eimantu Kalinausku, nuostabiu žmogumi ir talentingu šokėju, kuris, deja, 2010 metais tragiškai žuvo“.

Veronika džiaugiasi ir pasakoja, kad jai labai pasisekė, jog ji rado partnerį, kuris turi tuos pačius tikslus kaip ir ji.

„Aš manau, kad svarbiausi gero partnerio bruožai, be talento, yra darbštumas, užsispyrimas darbe, sugebėjimas išklausyti kitą ir surasti kompromisą. Mano laimė, kad Vaidas turi visus šiuos bruožus. Dirbant poroje, kurioje kiekvienas yra stipri asmenybė ir turi savo nuomonę, labai sunku adekvačiai priimti kritiką ir reaguoti į pastabas sau, dėl to reikia būti labai išmintingam žmogui, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas. Man pasisiekė, kad Vaidas turi ir tą savybę, kad kaip tikras vyras moka nuraminti aistras, surasti kompromisą ir išspręsti iškilusias problemas“.

„Šį mėnesį laukia trejos varžybos užsienyje, treniruočių stovykla Italijoje, Europos čempionatas, pasaulio žaidynės Kinijoje, pasaulio čempionatas bei daug kitų varžybų“, - ateities planus dėstė šokėjai, kurie, tikime, dar ne kartą nudžiugins savo gerbėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)