Į Katarą dairėsi plaukikas Rolandas Gimbutis, Kazachija viliojo dviratininką Tomą Vaitkų, su Izraeliu viltis siejo irkluotojas Alvydas Duonėla, neseniai apie pasiūlymus atstovauti Kazachijai arba Azerbaidžanui užsiminė irkluotojas Tomas Gadeikis.

Tačiau nė vienas jų neatsisakė Lietuvos paso, todėl D. Rimšaitės sprendimas prieš Naujuosius metus sudrebino mūsų šalies sportą.

Vis dėlto Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento Artūro Poviliūno įsitikinimu, sportininkų patriotizmas neišblėso, jaunajai atletų kartai Lietuva - ne tuščias žodis, o iš jų lūpų dažnai girdimos nusivylimo gaidos.

„Tai ne patriotizmo stoka, o emocijos, kurios atsiranda matant, kaip kitose šalyse žiūrima į sportą, kokios sąlygos sudaromos sportuojantiems - juk viskas yra palyginama“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė LTOK vadovas.

A. Poviliūno nuomone, „sunku ugdyti patriotizmą, kai buvę darbai neįvertinami ir užmirštami“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją