Po trumpos programos itin gerai atlikę privalomą šio sezono šokį valsą, „Grand Prix§ varžybų debiutantai G. Damulevičiūtė ir D. Kizala įsitvirtino stipriausiųjų dešimtuke ir užima aukštą 8-ą vietą.

Pora pagerino savo asmeninį rezultatą net 6,63 balo ir turi realią galimybę patekti į 2016 metų vasarį Lilehameryje (Norvegija) vyksiančias antras jaunimo žiemos olimpines žaidynes.

Tai buvo antras poros startas šios serijos varžybose. Bratislavoje (Slovakija) vykusiose pirmose varžybose, porai nepavyko atlikti trumpos programos be klaidų. Nors laisvos programos metu sekėsi geriau, galutinėje įskaitoje sportininkai užėmė 14-ą vietą. Tačiau tai buvo ne tik pirmos jaunimo „Grand Prix“ serijos varžybos, bet ir pirmas sezono startas, kurio metu pora atliko visai naujas programas.

Galima tik pasidžiaugti, kad Lietuvoje auga nauja ir perspektyvi šokėjų ant ledo karta. Su tokiu pasirodymu trumpoje programoje čiuožėjai užkėlė kartelę kitai mūsų šaliai atstovaujančiai šokėjų porai Jogailei Žilionytei ir Lukui Morini, kuriems šis sezonas taip pat bis debiutas tiek pasaulio jaunimo „Grand Prix“ serijos varžybose, tiek apskritai jaunimo varžybose, kadangi praėjusiame sezone pora atstovavo Lietuvai jaunių grupėje.

Laisvą programą animacinio filmo „Alisa Stebuklų šalyje“ tematika G. Damulevičiūtė ir D. Kizala atliks šeštadienį. Po jos paaiškės galutinė Lietuvos poros vieta šiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)