Šioje grupėje iš viso dalyvavo 52 šokėjų poros. Ketvirtfinalyje pasirodė 24, pusfinalyje - 13 ir galiausiai, pagal teisėjų skiriamus balus, buvo atrinktos 6 poros, kurios turėjo teisę varžytis finale.

Finalo rezultatai:

1. Martis Smolko ir Viktorija Puhovika, Latvija
2. Jokūbas Venckus ir Jomantė Dapkevičiūtė, Lietuva
3. Igor Makarov ir Anna Baklanova, Rusija
4. Kiril Kolpaščikov ir Liubov Gabbasova, Rusija
5. Aleksej Polovnikov ir Maria Potiomkina, Rusija
6. Dmitrij Bunin ir Polina Mamykina, Lietuva

Po varžybų J. Venckus ir J. Dapkevičiūtė sakė besidžiaugiantys iškovota 2-a vieta.

„Jaučiamės nuostabiai. Padarėme viską ką galėjome, pora iš Latvijos iškovota pergale mūsų nenustebino, jie ir bendrame reitinge yra aukščiau“.

Šokėjai sakė, kad jų artimiausios varžybos laukia taip pat Latvijoje, kur, greičiausiai, vėl teks susikauti su ta pačia pora.

Šioje grupėje varžėsi poros iš Latvijos, Lenkijos, Čekijos, Suomijos, Rusijos, Vokietijos, Moldovos, Baltarusijos, Ukrainos, Kazachstano, Italijos bei Lietuvos. Renginio metu finalo dalyviams buvo grojama gyva muzika.

Šokėjus vertino ir savo balus skyrė 13 tarptautinių teisėjų atvykusių iš skirtingų šalių.

Geriausiai pasirodžiusios ir į finalus patekusios šokėjų poros buvo apdovanotos medaliais bei taurėmis, o suaugusiųjų grupės finalinminkai ir piniginėmis premijomis.

Vakarinės programos pradžią šokiu pradėjo sportinių šokių klubo „Ratuto“ šokėjai. Buvo pasakojama šio klubo įsikūrimo istorija. Kaip paaiškėjo vėliau, šis klubas mini 30-ies metų jubiliejų. Klubo vadovus Virginijų ir Aušrelę Visockus, Eglę Visockaitę sveikino Lietuvos sportinių šokių federacijos atstovai.

Kiek vėliau šokėjai rikiavosi į spalvingą paradą. Ant parketo galėjo matyti geriausiai pasirodžiusius šokėjus.

„Siemens arenoje“ žiūrovų netrūko. Jie plojo ir palaikė savo mylimas poras, o po kiekvienos programos apdovanodavo šokėjus gausiais aplodismentais.

Varžybų pabaigoje, šokėjų ir žiūrovų laukė ypatinga staigmena. Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Žuvėdra“, vadovaujamo Romaldo ir Skaistutės Idzelevičių, specialus 45 minučių koncertas, kuriame „Žuvėdros“ šokėjai pademonstravo geriausias savo šokių programas.

Sekmadienį varžybos bus tęsiamos toliau. Pirmoje renginio dalyje galėsime išvysti vaikų E4, jaunučių II E6, jaunių I D ST, jaunių II D LA grupes bei standartinių šokių jaunimo grupės pasaulio atvirojo čempionato varžybų dalyvių pasirodymus.

Antroje dalyje šoks vaikų E3, jaunučių I+II Open ST, jaunių I E6, jaunių I C ST grupės ir standartinių šokių suaugusiųjų grupės pasaulio atvirojo čempionato varžybų dalyviai.

Trečioje renginio dalyje stebėsime jaunučių I+II Open LA, jaunių I ST, jaunių II LA finalus. Dėl geriausiųjų titulo varžysis ir standartinių šokių suaugusiųjų grupės pasaulio atvirojo čempionato varžybų dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)