Sportininkams šios varžybos buvo pirmasis tarptautinis startas po pandeminės pertraukos, kuri užtruko net 17 mėnesių. Per šį laiką E. ir I. Sodeikos laimėjo Lietuvos standartinių šokių čempionatą, tačiau tarptautinėse varžybose nešoko, nes jų paprasčiausiai nevyko.

Kova dėl Europos taurės Lenkijoje žadėjo būti nelengva, nes į varžybas atvyko šiuo metu pagrindiniais lietuvių konkurentais esantys šokėjai iš Italijos – Francesco Gallupo ir Debora Pacini.

Visgi pasirodė, jog per ilgą pertrauką treniruočių salėse kryptingiau padirbėjo lietuviai.

Lietuvos duetas finale laimėjo visus penkis šokius ir iš viso surinko 194.400 balo iš 200 galimų. Geriausiai buvo įvertintas lėtas fokstrotas – už šį šokį skirti 39 balai iš 40 galimų.

Po 38.900 balus šokėjai taip pat gavo už Vienos valsą ir kvikstepą.

Italai tenkinosi sidabro medaliais, o bronza atiteko estams Madisui Abeliui ir Aleksandrai Galkinai. Ketvirtąją vietą užėmė Vokietijos, penktą – Rusijos; šeštą – Rumunijos pora.

Teisėjų komisijoje dirbo lietuvis Martynas Kūra.

Kitas startas E. ir I.s Sodeikų laukia jau po savaitės. Birželio 26-27 dienomis Šiauliuose vyks Lietuvos čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)