Abu finalo dalyviai pastaruoju metu skiria didelį dėmesį snukerio treniruotėms. Gegužės pabaigoje Vilniuje pirmą kartą vyksiančiame Europos snukerio čempionate vyrų porinio žaidimo kategorijoje šie sportininkai žais vienoje komandoje. Sunkiausia bus pasiruošti psichologiškai“, – atviravo turnyro nugalėtojas.

Šių metų Lietuvos snukerio čempionatą galima pavadinti mažų mažiausiai keistu. Galbūt žaidėjus paveikė neįprastai karštas pavasario savaitgalis, nes finalo nepasiekė nė vienas iš sportininkų, kuriems buvo prognozuojamos aukštos pozicijos čempionate.

Nemaloniai nustebino ir pusfinalį pasiekusių, tačiau jame pralaimėjusių A. Isajenkos bei V. Schultes žaidimas. A. Isajenka, kuris jau keletą metų iš eilės yra laikomas vienu iš stipriausių piramidės žaidėjų Pabaltyje bei ne kartą pelnęs pergales snukerio turnyruose, šį kartą žaidė itin neužtikrintai.

Turnyro nugalėtojas K. Afanasjevas, įveikęs A. Isajenką rezultatu 4:1 vėliau prasitarė, kad būtent šis pusfinalio susitikimas buvo sunkus psichologiškai, nes abiems sportininkams ne kartą teko varžytis prie piramidės stalo. Tuo metu V. Schulte, kuris neretai įvardijamas kaip vienas perspektyviausių sportininkų, šį kartą žaidė pernelyg išbalansuotai. Vaikino žaidimo dinamikos amplitudė svyravo nuo aukštos, beveik šimtą taškų siekiančios serijos iki pralaimėjimo visuose freimose pusfinalyje.

Nors vieniems karštis trukdė, kitiems – akivaizdžiai padėjo. Štai A. Bissekerskis pasirodė geriau nei įprasta: įveikęs ne vieną stiprų priešininką užkopė iki ketvirtfinalio, kur nusileido finalininkui R. Baradulinui.

Kiek netikėtas buvo ir vieno jauniausio turnyro žaidėjo N. Kolpačenko pasirodymas – įveikęs savo trenerį D. Bubl, jaunasis sportininkas puikiai pasirodė ir akistatoje su A. Isajenka. Vis dėlto nugalėjęs pastarąjį dviejose freimose, susitikimą pralaimėjo ir pasitraukė iš tolesnio žaidimo.

Gražiai sužaidė ir savo turnyrinį rekordą pasiekė jaunasis R. Buika. Aštuonerių metų sportininkas pirmojo susitikimo metu surinko 31 taškų seriją, kitos jaunėlio serijos taip pat siekė dvidešimt taškų. R. Buika Lietuvai atstovaus ir artėjančiame Europos snukerio čempionate.

Po apdovanojimų ceremonijos K. Afanasjevas prisipažino – laimėtas čempionatas motyvuoja bei pridūrė, kad dabar visas jėgas skirs pasiruošimui artėjančiam Europos snukerio čempionatui.

Kiek neįprastas apdovanojimas laukė ir penktąsias vietas užėmusių sportininkų. L. Aldoniui, A. Bissekerskiui, T. Vilmanui ir M. Maisiejui buvo įteikti specialūs „Extreme sports“ įsteigti prizai – buriavimo pamokos.

Tik moterims: žaisk biliardą nemokamai ir gauk už tai dovanų!

Moterys vis aktyviau dalyvauja įvairioje sportinėje veikloje: organizuojami moterų raliai, moterų bėgimo varžybos, o gegužės 14 d. Lietuvos moterų biliardo lyga (LMBL) visas damas kviečia į amerikietiškojo biliardo arba kitaip – pulo šventę!

M8 taurė – tai tradicinis, šiemet jau aštuntus metus iš eilės vykstantis renginys, skirtas tik dailiosios lyties atstovėms. Ir nors šventės formatas yra varžybos, LMBL prezidentė Lina Prielaidaitė akcentuoja žodį „šventė“.

– Lina, kas yra M8 taurė?

– Atsakymas į šį klausimą yra dvilypis. Toms merginoms, kurios pulą žaidžia jau ne pirmus metus, tai yra vienos iš daugelio oficialių reitinginių varžybų. Tačiau M8 taurė skiriasi nuo kitų varžybų tuo, kad čia pagrindinis dėmesys yra skiriamas naujokėms. Patyrusios žaidėjos joms paaiškina žaidimo taisykles, pamoko technikos, papasakoja apie biliardo renginius, pataria, kur ir kaip geriausia treniruotis. Šventės tikslas yra supažindinti ir sudominti merginas.

– Kodėl pradėjote organizuoti tokią šventę?

– Dažnai biliardo klubuose matau žaidžiančias merginas. Jos ateina su draugais smagiai praleisti laiko. Stebėdama jas, matau, kad joms dažnai trūksta žinių, kaip taisyklingai laikyti lazdą, kaip taikytis, kaip smūgiuoti. Lygiai taip pat pastebiu pavydžius jų žvilgsnius savo adresu: kodėl mano rutulys rieda ir krenta į kišenę, o jų – ne? Tokiais momentais man visada labai norisi jas pamokyti, nes gavus nors minimalias žinias šis žaidimas iš karto tampa nepalyginamai įdomesnis! M8 taurė yra būtent ta vieta, kur galima susipažinti su šiuo žaidimu ir, galbūt, įgyti naują smagų hobį.

– Kuo šios varžybos skiriasi nuo kitų?

– Šventė. M8 taurė yra šventė. Tai ir yra pagrindinis skirtumas. Pavyzdžiui, dalyvauti čia nieko nekainuoja. Ar kur nors kitur yra galimybė nemokamai pažaisti biliardą? Bent jau aš tokios nežinau. Be to, kiekviena šventės dalyvė gauna dovanų. Taip, vien už tai, kad ateina nemokamai pažaisti, dar gauna ir dovanų! Dovanomis pasirūpina M8 taurės rėmėjai ir draugai. Šiemet prizų kraityje kosmetikos gaminiai, kino bei teatro dovanų kuponai, papuošalai, suvenyrai, įvairios laisvalaikio pramogos ir net keturios profesionalios pulo lazdos – jas tradiciškai padovanosime perspektyviausioms naujokėms.

– Kur vyks M8 taurė?

– Vilniuje, biliardo klube „Fuksas“ visų moterų, kurioms smalsu, laukiame jau šį šeštadienį, gegužės 14 d. nuo 11 val.

– O ką daryti toms, kurių šeštadienis jau užimtas kitų planų?

– Jos turėtų pamėgti Lietuvos moterų biliardo lygos puslapį „Facebook“ ir sekti mūsų naujienas: Vilniuje ir Kaune reguliariai organizuojami savaitiniai merginų turnyrėliai. Parašykite mums privačią žinutę ir aš asmeniškai atsakysiu į visus klausimus kiekvienai pasiteiravusiai.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)