Mūsų šalies tinklininkės lemiamoje atrankos kovoje per 20 min. 2-0 (15:13, 15:11) nugalėjo ruses Anastasiją Pavlovą, Ulianą Laptevą ir Anną Kašamych.

Šis turnyras yra pirmas, kuriame įsigaliojo naujos sniego tinklinio taisyklės. Europos tinklinio konfederacija (CEV) kartu su pasaulio tinklinio federacija (FIVB) siekia tobulinti šią tinklinio kryptį, kad jis taptų intensyvesnis, judresnis ir patrauklesnis tiek žaidėjams, tiek žiūrovams. Svarbiausias pokytis - nuo šiol yra žaidžiama tris prieš tris, o komandos savo sudėtyje gali turėti keturis žaidėjus. Taip pat setuose žaidžiama nebe iki 11, o iki 15 taškų.

Pagrindinėse varžybose pirmajame Europos sniego tinklinio ture dalyvauja po 16 vyrų ir moterų komandų.

Maskvoje taip pat varžysis ir pirmojo Europos sniego tinklinio čempionato nugalėtoja Ieva Dumbauskaitė. Ji dėl aukščiausių vietų kovos komandoje su Vytene Vitkauskaite ir Urte Andriukaityte.

Pagrindinėse varžybose ,ūsų merginoms iššūkį mes tokios žvaigždės kaip Michaela Knoblochova, Anna Dostalova iš Čekijos, kartu su Diana Zolnercikova bei gausus būrys buvusių Europos turų dalyvių ir čempionių.

Vyrų varžybose vardinį kvietimą gavo amerikiečiai Lloy'us Ballas, Robbinsas Williamsas ir Kevinas Owensas. Jiems kvietimas suteiktas norint populiarinti sniego tinklinį kituose kontinentuose. L. Ballas yra garsus JAV tinklininkas, 2008 metais tapęs Pekino olimpinių žaidynių čempionu.

Iš viso šiame sezone numatomi septyni Europos sniego tinklinio turo etapai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją