Favoritais laikomi sambo kovotojai neapvylė savo gerbėjų: triskart pasaulio čempionas Sergejus Grečicho (68 kg), Europos jaunimo čempionė Meda Blažaitytė (60 kg), pasaulio čempionatų prizininkai Viktoras Tomaševičius (74 kg), Radvilas Matukas (82 kg) ir Karina Bičkutė (+80 kg) iškovojo aukso medalius.

Dinamiškomis kovomis žiūrovus džiugino taip pat ir sambo meistrai-veteranai, išnaudodavę priešininko silpnąsias vietas savo naudai. Kovinės dvikovose netrūko smūgių ir skausmingų laužimų. Daugkartinis Lietuvos čempionas S. Grečicho, daug nerizikuodamas kovą dėl aukso laimėjo būtent skausmingu rankos laužimu.

„Augantis Lietuvos sambo kovotojų profesionalumas, įdomios kovos į vykstančius čempionatus pritraukia vis daugiau žiūrovų. Susidomėjimas sambo sportu įgauna pagreitį Lietuvoje. Esam įpratę prie nemažo dalyvių skaičiaus, juk dalyvauti šalies čempionate - garbė, tačiau šįkart nustebino ir žiūrovų gausa“, - įspūdžiais iš 2013 m Lietuvos čempionato dalinosi LSF prezidentas dr. Eduardas Rudas.

„Mūsų sambo atstovų kovos aukšto lygio, turime daug stipraus jaunimo. Balandžio 11-15 dienomis Kipre vyks Europos jaunių ir jaunimo čempionatas, iš kurio tikimės parsivežti ne vieną ir ne du medalius“, - žadėjo LSF vadovas E. Rudas.

Čempionatu metu įvyko ir LSF ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. LSF prezidentu patvirtintas dr. E. Rudas. Aptarti federacijos ateities planai ir biudžetas. Rokiškio krašto muziejaus atstovas Valius Kazlauskas pristatė vaizdo apybraižą apie pirmą LSIF prezidentą dr. Pranciškų Eigminą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją