„Tarybos sprendimu visuotinis susirinkimas bus organizuojamas liepos pabaigoje. Jame visi kartu ketiname priimti sprendimą dėl remiamo kandidato į FIDE prezidento postą bei aptarti kitus einamuosius klausimus, susijusius su federacijos veikla“, – sakė  A. Černovas.

Anot jo, tai, kad federacijos taryba sutiko kolegialiai spręsti naujo FIDE kandidato rėmimo klausimą, yra labai sveikintinas sprendimas bei puikus pavyzdys sporto federacijų veikloje.

„Noriu tikėti, kad skaidrumo principai bei kolegialus klausimų sprendimas ne tik užkirs kelią bet kokioms spekuliacijoms ar interpretacijoms, bet ir bus būdingas šios federacijos bruožas visoje ateities veikloje“, – sakė A. Černovas.

FIDE prezidento posto siekia du kandidatai – Garis Kasparovas ir Kirsanas Iliumžinovas.

Praeitais metais LŠF pavyko pasirašyti susitarimą su visomis pagrindinėmis šalies partijomis dėl šachmatų integracijos į mokyklas, o šiuo metu atliekama studija, kaip tai galima būtų įgyvendinti kuo paprasčiau.

LŠF prezidentas A. Černovas tvirtina dar neapsisprendęs, kokios pozicijos laikytis Trumsėje (Norvegija) rugpjūčio 11-13 dienomis vyksiančiame Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) kongrese.

Devynių asmenų LŠF tarybai priklausantis buvęs LŠF prezidentas Jonas Sidabras, 2010 metais FIDE rinkimuose rėmęs ne K. Iliumžinovą, o jo tuometį oponentą Anatolijų Karpovą, siūlo į Trumsę nusiųsti specialų LŠF delegatą.

Pagal FIDE reglamentą, teisę balsuoti rinkimuose turi nacionalinių federacijų prezidentai. Tačiau šalims leidžiama federacijos vadovą pakeisti kitu delegatu, jei apie tai pranešama iš anksto.

J. Sidabras neslėpė, jog keliauti į FIDE kongresą ketinta pasiūlyti europarlamentarui, buvusiam šachmatininkui Vytautui Landsbergiui.

DELFI jau rašė, jog su šachmatų pasaulio užkulisiais gerai susipažinę šaltiniai neabejoja A. Černovo prielankumu K. Iliumžinovui. 19-a metų FIDE vadovaujantis buvęs Kalmukijos autonominės respublikos prezidentas su LŠF vadovu buvo susitikęs birželio pradžioje Liepojoje (Latvija), kur lankė Baltijos šalių šachmatininkų varžybas.

Tuo tarpu gegužę Vilniuje viešėjęs G. Kasparovas nė nesulaukė LŠF kvietimo užsukti į federaciją.

Net jei LŠF visuotinis susirinkimas nuspręstų palaikyti G. Kasparovą, išsiųsti kitą delegatą vietoje A. Černovo būtų per vėlu. FIDE sekretoriatui apie delegatus privaloma pranešti mažiausiai prieš penkias savaites iki rinkimų – tai yra iki liepos 7 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją