2012-ais šalies vicečempionei „Lietuvos ryto“ ekipai savivaldybė šiuo metu yra suplanavusi skirti 1,5 mln. litų, o VMFD „Žalgirio“ klubui, kuris taip pat yra sidabrinis Lietuvos čempionato prizininkas, numatytas 1 mln. litų. Prieš biudžeto patvirtinimą miesto valdžia abiems komandoms buvo pažadėjusi dvigubai didesnes paramos sumas.

„Toks buvo mūsų planas, kurio mes ir dabar neatsisakome. Apsidrausdami pradžiai patvirtinome mažesnę paramą, bet tikimės metų eigoje ją padidinti. Viskas priklausys nuo to, kaip bus renkamos pajamos į biudžetą”, – aiškino R. Vaiginas.

Tiek „Lietuvos ryto“, tiek VMFD „Žalgirio“ vadovai DELFI sakė neabejojantys, kad savivaldybė tesės savo pažadus.

Dar viena dotacija – 0,5 mln. litų – miestas parems „Kibirkšties-Tichės-Iki“ moterų krepšinio komandą.

Savivaldybė yra visų trijų minėtų klubų dalininkė. Likusioms sostinės krepšinio, rankinio ir kitų sporto šakų ekipoms planuojama išdalinti 0,5 mln. litų.

Iš viso kūno kultūros ir sporto plėtojimui Vilniuje 2012 metais numatyta skirti beveik 27 mln. litų. Daugiau nei pusė šios sumos – per 15 milijonų – atiteks sostinės sporto mokykloms, 4,5 mln. litų bus investuota į miesto sporto infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)