Pagal finansavimą aplenkė „Žalgirį“

2011 metų pabaigoje sostinės savivaldybės taryba įsipareigojo trejus metus remti tris Vilniaus klubus, kurių dalininkė yra savivaldybė: „Lietuvos rytą“, Vilniaus miesto futbolo draugiją (VMFD) „Žalgiris“ ir „Kibirkšties-Viči-Iki“ moterų krepšinio komandą.

Visiems minėtiems klubams savivaldybė šiemet piniginę pravers dar dosniau. „Lietuvos rytui“ bus skirta 4 mln. litų (pernai – 3 mln. Lt), VMFD „Žalgiriui“ – 3 mln. Lt (2 mln.), o „Kibirkšties-Viči-Iki“ ekipai – 0,7 mln. Lt (0,5 mln.).

Palyginimui, Kauno „Žalgirio“ klubui iš laikinosios sostinės biudžeto pernai atseikėta 2,9 mln. litų. Šiemet Lietuvos čempionai užsiprašė net 10 mln. Lt paramos, bet abejojama, ar Kauno savivaldybė pajėgs surasti bent panašią sumą.

Nepatenkinti žaidimu

Sporto sritį kuruojantis Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas neslėpė, jog iš Eurolygos jau po pirmo etapo iškritusio „Lietuvos ryto“ rezultatai kol kas nežavi. Beje, savivaldybei tapus komandos dalininke, žadėta aktyviai įsitraukti į klubo valdymą, tačiau to miesto valdžia iki šiol, panašu, nedarė.

„Yra priimtas toks tarybos sprendimas dėl finansavimo, ir jį mes turime vykdyti“, – DELFI sakė R. Vaiginas. – Atvirai kalbant, dabartiniai „Lietuvos ryto“ rezultatai savivaldybės netenkina. Aišku, mes nesame pagrindiniai klubo rėmėjai, bet skirdami finansavimą turime išsakyti ir savo nuomonę. O dėl valdymo: baigsis sezonas, ir mes turėsime grįžti prie šio klausimo“.

Prieš metus miesto meras Artūras Zuokas garsiai kalbėjo ir apie galimybę keisti komandos pavadinimą siekiant, kad jame labiau atsispindėtų Vilniaus miestas. Pavyzdžiui, kaip galimas variantas minėtas „Vilniaus rytas“. Tačiau R. Vaiginas patikino nematantis prasmės keisti nuo 1997 metų gyvuojančios ekipos pavadinimą.

Mokės skolas už praėjusius metus

Likę sostinėje įsikūrę sporto klubai apie didesnę savivaldybės paramą 2013-ais galės tik pasvajoti.

Savivaldybės biudžeto projekto taryba imsis trečiadienį. Kūno kultūrai ir sportui projekte numatyta kur kas mažiau lėšų nei prieš metus, maža to, iš jų reikės dengti maždaug 3 mln. litų siekiančias skolas už 2012-us.

Šiemet savivaldybė sporto reikmėms ketina skirti per 22 mln. litų, įskaitant privatizavimo fondo ir investicijų programos lėšas. Pernai planuotas sporto biudžetas siekė 32 mln. litų, tiesa, jo iki galo įgyvendinti nepavyko.

„Biudžetas – kuklesnis, nes tokia realybė. Pajamų nepadaugėjo, bendras miesto biudžetas netgi sumažėjo. Sumažinti tenka ir sporto finansavimą. Tiesa, šis biudžetas tvirtinamas pirmam pusmečiui, o antroje metų pusėje tikimės gauti papildomą finansavimą“, – aiškino R. Vaiginas.

Šiemet savivaldybė ketina tęsti anksčiau pradėtus investicinius projektus: Fabijoniškių ir Gerosios Vilties vidurinių mokyklų aikštynų renovacijos, futbolo aikštyno Šeškinėje statybų. Tiesa, darbai judės į priekį tik tuo atveju, jei jiems pakaks pinigų.

Investicinėje programoje numatyta ir Lazdynų baseino renovacija, tačiau apmokėti sąskaitą už darbus palikta valstybei, kuri savo biudžete pinigų baseino remontui paprasčiausiai nėra suplanavusi.

Miesto sporto mokykloms išlaikyti prireiks apie 15 mln. litų. Kiek lėšų liks kitiems sporto klubams, kol kas neaišku, bet pinigų bus mažiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)