Beje, šios dvejos rungtynės bus pirmas kartas, kai nacionalinės rinktinės žais Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Lengvai pergalės neatiduos

Rusija jau žengė pirmą žingsnį link Kataro, kur vyks pasaulio vyrų rankinio čempionatas. Lietuvos vyrų rinktinė pirmoje dvikovoje rusams nusileido rezultatu 22:30. Tačiau Lietuvos rinktinės strategas Gintaras Savukynas prieš atsakomąsias rungtynes savo auklėtinių nepeikė.

„Po rungtynių su Rusija nusivylėme galutiniu rezultatu. Žaidimas apie pusantro kėlinio tikrai buvo neblogas, laikėmės konkurencingai, rusai pirmavo 3-4 įvarčiais. Jei būtų pavykę išlaikyti tokį skirtumą tai ir būtų mūsų užduotis, kurią kėlėme sau prieš grįžtant į Kauną. Deja, paskutinė rungtynių dalis nesusiklostė. Didžiausia problema buvo situacijų realizacija, metimų realizacija. Analizėje matosi, kad visų atakų efektyvumas buvo tik 27 proc. Tai toli gražu nuo pergalės“, - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo G. Savukynas.

Vis dėlto treneris pripažino, kad panaikinti 8 įvarčių deficitą bus sudėtinga.

„Na, vis tik 8 įvarčiai yra daug atrankos varžybose žaidžiant su tokia rinktine kaip Rusija. Tačiau šeštadienio varžybose Kaune komandai yra užduotis ir vyrai tam nusiteikę, jei ir nepavyks atlošti tų 8 įvarčių, tai bent rimtai pakovoti dėl pergalės. Šiek tiek pakelti nuotaiką sau ir žiūrovams“, - teigė G. Savukynas.

„Varžybos parodė, kad mes su jais galime kovoti kaip lygūs su lygiais. Mes kovojome 45 minutes ir tik tada atleidome vadeles, pasipylė klaidos, neįmesti įvarčiai. Daug prametėme, kaip ir treneris minėjo. Bet taip lengvai mes neatiduosime kelialapio į Katarą. Tai mes pažadame – gerą kovą šeštadienį“, - teigė ilgametis Lietuvos rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius.

Lietuvos ir Rusijos atsakomoji dvikova šeštadienį „Žalgirio“ arenoje prasidės 16 val. Bilietų kaina siekia nuo 10 iki 21 Lt.

Kausis dėl garbės

Jau trečiadienio vakarą Lietuvos moterų rankinio rinktinė priešpaskutinėse Europos čempionato atrankos rungtynėse priims Ukrainos ekipą. Atrankos pirmojoje grupėje Lietuvos rinktinei per pirmus 4 mačus taškų pelnyti nepavyko - Ukrainoje pralaimėta 27:30, Lietuvoje Danijai nusileista 31:38, o austrėms pralaimėta 28:31 ir 22:32.

„Sieksime pergalės, nes pirmas rungtynes pralaimėjome tik trimis įvarčiais. Rungtynių pabaigoje suklupome dėl jų aštraus žaidimo. Per šį trumpą pasiruošimo etapą mes pakoregavome gynybą ir stengsimės apginti ukrainiečių aštriąsias žaidėjas“, - teigė Lietuvos rinktinės trenerė Aurika Celiešienė.

„Laukiame ir nelaukiame tų varžybų. Mums jos kaip ir nieko neišspręs, tačiau laimėti – garbės reikalas. Kaip trenerė sakė, mes spalį išvykoje gana gerai laikėmės, ilgai pirmavome ir pralaimėjome tik pabaigoje. Tai yra pyktis atsilyginti. Žiūrėjome vaizdo įrašą, pačios matėme, kad pačios klaidų pridarėme. Iš jų reikia pasimokyti ir atsilyginti“, - teigė Lietuvos rinktinės žaidėja Rūta Latakaitė-Willig.

Prie Lietuvos ekipos prisijungė keturios debiutantės, nes traumas patyrė Neringa Valionytė, vartininkė Amanda Jasiulevičiūtė.

„Prisijungė dvi vartininkės iš Alytaus ir Utenos. Mūsų komanda atjaunėjo dėl tų pačių traumų, abiturientės važinėjo egzaminų laikyti“, - teigė A. Celiešienė.

Lietuvos ir Ukrainos rinktinės jėgas išbandys trečiadienį 18.30 val. Bilietų kaina – 8 Lt.

Po trečiadienio rungtynių, birželio 14-ą Lietuvos rinktinė išskris į Daniją, kur sekmadienį susitiks su šios šalies rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)