Per trejas rungtynes lietuviai liko su viena pergale, o Čekijos komandai tai buvo antrasis laimėjimas.

Grumtynėse rungtynių pradžioje dominavę čekai išnaudojo savo svorio pranašumą ir surengė dvi rezultatyvias atakas (14:0). Vėliau Pedro Soto pelnė Lietuvai pirmuosius tris taškus, o dar po kelių akimirkų Domantas Bagužis perėmė kamuolį ir prispaudė jį įskaitiniame plote (10:14).

Kėlinio pabaigoje P. Soto dar vienu tiksliu baudos smūgiu sumažino lietuvių atsilikimą iki minimumo.

Antrajame kėlinyje Čekijos sostinėje įsivyravo smarki pūga. Nepaisant to, Kęstutis Karbauskas po gražios atakos išvedė Lietuvą į priekį 18:14. Vėliau jau čekai perėmė iniciatyvą ir susigrąžino persvarą (21:18). Komandoms apsikeitus baudos smūgiais rezultatas buvo lygus 24:24. Likus žaisti apie 10 min., Čekijos rinktinė surengė dar vieną rezultatyvų išpuolį (31:24) ir vėliau lietuviams išsigelbėti nebepavyko.

Lietuvos komandai P. Soto pelnė 14 taškų, D. Bagužis ir K. Karbauskas – po 5. Geriausiu žaidėju mūsiškių gretose pripažintas Dovydas Taujanskas.

„Buvo geros rungtynės, iki pat pabaigos. Apmaudus pralaimėjimas, todėl turėsime nuryti skaudžią piliulę. Padarėme keletą klaidų, kurios galbūt ir kainavo pergalę. Reikia pažymėti, kad čekai buvo gerai pasiruošę. Mes turėsime mokytis dirbti daugiau. Oro sąlygos abiem komandoms buvo vienodos, todėl jo kaltinti negalima“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Lietuvos rinktinė su 4 taškais po trijų turų užima penktąją vietą. Čekija (9 tšk.) tapo lydere.

„Trophy“ diviziono ciklą lietuviai užbaigs pavasarį, kai susitiks su Kroatijos ir Švedijos regbininkais.

Trenerio Gedimino Marcišausko mintys po pralaimėtų rungtynių prieš Čekijos rinktinę:

"Trophy" divizionas, Čekija - Lietuva (Martin Flousek/ČSRU)
"Trophy" divizionas, Čekija - Lietuva (Martin Flousek/ČSRU)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją