Nors „Krasny Yar“ klubas šeštadienį atsakomosiose finalo rungtynėse namuose 17:22 (6:10) pralaimėjo to paties miesto „Jenisey-CTM“ klubui, tačiau pirmose rungtynėse „Krasny Yar“ šventė pergalę didesniu skirtumu (27:15), todėl iškovojo Rusijos regbio čempionų titulą.

Prieš prisijungdamas prie Rusijos klubo lietuvis neslėpė, kad svarbiausia su komanda tapti šalies čempionais. Po pergalingo finišo Karolis Navickas pabrėžė, kad prireikė laiko pajausti komandos ritmą, bet svarbiausia buvo pajausti komandinę dvasią: „Buvo nelengva įsilieti į komandą viduryje sezono, nes buvo naujas treneris, nauja taktika bei nauji žaidėjai. Reikia prie kiekvieno žaidėjo priprasti, pajausti kaip žaidžia, kad rungtynėse galėtum vienas kitam padėti.“

„Labai džiaugiuosi pergale. Šiandien gynėmės fantastiškai, tik praleidome paskutinę sekundę žeminimą, kuris jau nieko nebelėmė. Jau žinojome, kad persvara mūsų ir tapome čempionais. Labai draugiškas kolektyvas, visi labai susigyvenome, vienas už kitą kovojome, tai ir lėmė mūsų pergalę“, – iškovojęs trofėjų sakė K. Navickas.

Reguliariajame sezone abi Krasnojarsko komandos surinko po 83 taškus, bet dėl geresnių papildomų rodiklių pirma vieta atiteko „Krasny Yar“ ekipai.

„Krasny Yar“ Rusijos čempionų titulą paskutinį kartą buvo iškovojęs 2001 metais. Šiais metais iškovotas trofėjus yra jau devintas klubo istorijoje.

K. Navickas į Rusijos klubą persikėlė tik šią vasarą, anksčiau regbininkas rungtyniavo Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)