Po pastarųjų kelerių metų pergalingo žygio ENT varžybose, Lietuvos nacionalinė regbio rinktinė pakilo iki 2A diviziono, kuriame taip pat rungtyniauja Kroatijos, Švedijos, Maltos ir Latvijos rinktinės. Pirmasis priešininkas – maža, bet puikius rezultatus regbio aikštelėse demonstruojanti Maltos rinktinė.

Absoliuti dauguma būsimųjų Lietuvos rinktinės priešininkų gyvena Didžiojoje Britanijoje ir Australijoje. Komanda susirenka likus savaitei iki rungtynių ir, tradiciškai, rengia pasirengimo stovyklą Anglijos pietuose.

Pastaraisiais metais į komandą bandoma kviesti vis daugiau nacionalinėse Maltos pirmenybėse rungtyniaujančių regbininkų, bet pagrindinę smogiamąją jėgą ir toliau sudaro britų regbio mokyklos auklėtiniai, turintys Maltos pasus.

Lietuvos rinktinę prieš šias rungtynes ištiko tikra traumų karštinė. Iš visų užsienyje rungtyniaujančių Lietuvos rinktinės lyderių, šeštadienio rungtynėse į aikštelę išbėgs tik Ignas Darkintis, rungtyniaujantis pietryčių Anglijos Thanet "Wonderers" regbio klube.

Likę žaidėjai dėl traumų negali prisijungti prie rinktinės. Tikimasi, jog keli užsienio lygose rungtyniaujantys lietuviai galės pagelbėti komandai antrosiose grupės rungtynėse, lapkričio 6 d., išvykoje, su Švedija.

Lietuvos regbio rinktinės trenerių paskelbtame 24 žaidėjų sąraše, kaip ir įprasta, dominuoja Šiaulių regbio klubų atstovai. Praėjusį savaitgalį Lietuvos čempionų titulą apgynęs Šiaulių "Vairas-Jupoja" į rinktinę delegavo 12 žaidėjų, antros vietos laimėtojai Šiaulių "BaltRex" - 8.

Sąraše taip pat yra du Kauno "Ąžuolo" atstovai, po vieną žaidėją iš RK Šiauliai ir Vilniaus Regbio Akademijos. Galutinis, 22 žaidėjų sąrašas paaiškės prieš pat rungtynes.


ŽaidėjasKlubas
Ignas DarkintisThanet "Wonderers", "Vairas-Jupoja"
Tomas ZibolisŠiaulių "BaltRex"
Mantas KazlauskasŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Richardas StankusŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Artūras RachimovasŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Augustinas TerleckasVilnaus Regbio Akademija
Darius NosysŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Marius VaikėnasŠiaulių "BaltRex"
Laurynas TipelisŠiaulių "BaltRex"
Audrius RamančionisŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Mindaugas GrigasŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Vilius KucinasŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Gediminas ŠvobaŠiaulių "BaltRex"
Mindaugas Misevičius (k)Šiaulių "Vairas-Jupoja"
Tomas AstrauskasRK Šiauliai
Kęstutis MarcišauskasŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Edmundas ŠčiavinskasŠiaulių "BaltRex"
Gediminas LiutkusŠiaulių "BaltRex"
Vytaras BloškysŠiaulių "BaltRex"
Edvardas ŽiliusŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Evaldas ŠtitilisŠiaulių "Vairas-Jupoja"
Andrius SutkusŠiaulių "BaltRex"
Egidijus PetronisKauno "Ąžuolas"
Tomas BieliauskasKauno "Ąžuolas"

Šeštadienio rungtynių, į kurias įėjimas – nemokamas, centriniame Šiaulių miesto stadione pradžia - 14 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją