Puikiai startavę lietuviai lenktynių distancijoje sugebėjo įgyti net pusės kilometro atstumą nuo artimiausių konkurentų, tačiau grįžę į krantą tvirtino, kad džiaugtis dar ne laikas – liko dvi aštuntfinalio dienos, per kurias daug kas gali keistis.

„Šiandien turėjom labai gražias sąlygas, lengvą vėjuką. Starte įvykdėm savo planą – startavom su greičiu, laiku ir toje pusėje, kurioje norėjome, dešinėje. Laviruotėje buvo nemažai pasisukimų, kurių dalis nebuvo mums naudingi, momentais net galvojome, kad reikėtų gal iš tos dešinės bėgti, bet gerai, kad pasilikome – prie pirmo ženklo jau turėjome nedidelį atstumą nuo konkurentų“, – apie dinamiką distancijoje pasakoja „SSL Team Lithuania Scandagra“ komandos narys Karolis Janulionis.

Iškovotą atstumą komanda toliau distancijoje tik didino ir tam tikrais momentais jis siekė net pusę kilometro nuo artimiausio konkurento.

„Prie silpno vėjo visada visko gali nutikti, tačiau šiandien nenutiko, tad tą pranašumą pavyko išlaikyti, dėl to labai džiaugiamės“, – teigia K. Janulionis.

Finišo liniją Lietuvos komanda kirto pirma, antri buvo brazilai, treti – lenkai, ketvirti – Taičio komanda. Po dviejų aštuntfinalio lenktynių bendroje grupės įskaitoje Lietuva su 8 taškais užima pirmąj poziciją, Brazilija su 6 taškais – antrąją, Lenkija su 3 taškais – trečią, o Taitis su 3 taškais – ketvirtą.

Vis dėlto, nepaisant lyderystės grupėje, Lietuvos komanda teigia, kad džiaugtis dar per anksti – aštuntfinalyje liko dar dvejos lenktynės, per kurias viskas gali pasikeisti.

„Manau, svarbiausia yra nesikoncentruoti mintimis į rezultatus – nei esamus, nei siekiamus. Ir neužriesti nosies – čia svarbiausia. Sugrįžę į krantą pasidžiaugiam, bet bent jau mane iš karto apima ir nerimas – aš jau iškart galvoju apie kitas dienas. Kol kas praėjo dar tik dvi aštuntfinalio dienos, viskas dar gali pasikeisti. Labai nesinori „plėšyt maikių“, o po to važiuoti namo. Reikia ramybės“, – teigia komandos narys Emilis Valentinaitis.

Šiandien trečiųjų aštuntfinalio lenktynių startas planuojamas 17:00 Lietuvos laiku. Tiesioginę transliaciją galima stebėti „SSL Team Lithuania“ „Facebook“ paskyroje.

Aštuntfinalyje viskas vyks tokia pačia tvarka, kaip ir etapuose iki šiol – per keturias dienas bus įvykdytos keturios lenktynės, po vienerias lenktynes per dieną. Paskutiniąją lenktynių dieną taškai bus dvigubinami. Į kitą etapą pateks dvi daugiausiai taškų pogrupyje surinkusios komandos.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas juda link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.