Vyrų turnyro finale „Dragūno“ rankininkai susitiko su praėjusių metų taurės laimėtoja Vilniaus „Šviesa“. Uostamiesčio komanda pirmavo beveik visų rungtynių metu ir nors vilniečiai išlaikė intrigą iki susitikimo pabaigos, apginti titulo „Šviesai“ nepavyko. „Dragūnas“ laimėjo finalą rezultatu 38:31.

Klaipėdos „Dragūno“ komanda

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo abu krašto žaidėjai – Laurynas Simonavičius ir Mykolas Lapiniauskas pelnė po 9 įvarčius, 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Gytis Šmantauskas, 5 įvarčius įmetė Karolis Stropus. „Šviesos“ komandai po 6 įvarčius pelnė Šarūnas Ugianskis ir Valdas Drabavičius, 5 įvarčius įmetė Karolis Bliuvas.

„Pernai net nepatekome į taurės turnyro finalą. Tai šiemet mus vedė didelis noras ir žaidėjų atsidavimas. Labai džiaugiuosi vyrais, kurie parodė charakterį. „Šviesa“ kabinosi į kiekvieną aikštelės centimetrą, bet mes atlaikėme“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis, kurio interviu nutraukė šampanu trenerį aplieję rankininkai.

Klaipėdos „Dragūno“ komanda

„Puolimas, puolimas ir dar kartą puolimas – tai pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis. Leidome varžovams atitrūkti šešiais įvarčiais. Vėliau susiėmėm ir grįžome į rungtynes, bet varžovai pasinaudojo mūsų negrįžimu į gynybą ir mus baudė greitomis atakomis. Laukėme tokio žaidimo ir žinojome, kad taip bus. Viską numatėme, bet neišpildėme to aikštelėje. Čia yra sportas ir gavosi taip, kaip gavosi“, – teigė titulą praradusios „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

LRF moterų taurės turnyre netikėtai triumfavo Kauno „Žalgirio“ rankininkės. Finalo ketverte žalgirietės pateikė dvi staigmenas – pusfinalyje parklupdė titulą praradusią Kauno r. „Cascada-HC Garliavos“ komandą, o finale pranoko Lietuvos čempionato lyderę Vilniaus „Sostinės tauro“ ekipą.

„Žalgiris“ taurės turnyre triumfavo jau devintą kartą nuo 2012 metų. Tačiau pastaruosius du sezonus „Žalgirio“ komanda labai atjaunėjo ir prarado turėtas lyderės pozicijas. Šiuo metu Lietuvos čempionate žalgirietės užima tik 4 vietą.

Atkakliai vykusiame finale „Žalgirio“ rankininkės lemiamą persvarą prieš „Sostinės taurą“ įgijo antro kėlinio viduryje ir iškovojo pergalę 33:31.

Nugalėtojoms Samanta Dunkulytė pelnė 10 įvarčių, Karolina Čekuolytė – 9, Gabrielė Vėgėlytė ir Kamilė Rupeikaitė – 5. „Sostinės tauro“ komandai 9 įvarčius pelnė Gabija Pilikauskaitė, 8 – Singrida Kulikovaitė, 7 – Dominyka Andronik.

Kauno „Žalgirio“ rankininkės

„Pergalę lėmė nusiteikimas, noras įrodyti, kad galime laimėti. Nes iki tol mumis niekas netikėjo. Po pergalės pusfinalyje pačios supratome, kad galime kovoti ir prieš pačias stipriausias varžoves. Susikaupėme ir laimėjome“, – teigė „Žalgirio“ kapitonė K. Čekuolytė.

„Tik penktadienį sužinojau, kad finalo ketverte reiks užimti vyriausiojo trenerio postą. Prisipažinsiu, buvo baisu, nes buvo daug dalykų, kuriuos pats norėčiau mokėti, kad komanda juos perimtų ir kad suprastų mano filosofiją. Labiausiai pergalę lėmė tai, kad aikštelėje merginos darė tai, ką buvome susitarę. O kai tai padarai ir dar tau sekasi, pergalės ateina ir nereikia jų traukti už ausų“, – sakė finalo ketverte susirgusį „Žalgirio“ trenerį Miglių Astrauską pakeitęs Arminas Stankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją