Vizitas Islandijoje Lietuvos rankininkams apkarto. Po iš vėžių išmušusio nesusipratimo dėl koronaviruso testų, pačiame susitikime su islandais lietuviai atrodė labai prastai ir varžovus į priekį paleido dar pirmajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 10:19. Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė – patirtas sutriuškinimas 20:36.

Rezultatyviausi tarp lietuvių buvo po 5 įvarčius pelnę Lukas Simėnas ir Aidenas Malašinskas.

Mykolas Lapiniauskas ir Mindaugas Dumčius pridėjo po 3, Gabrielius Virbauskas 2, Skirmantas Plėta ir Valdas Drabavičius po 1 įvartį.

Islandų gretose išsiskyrė Hakonas Styrmissonas su 8 įvarčiais.

Pažymėtina, kad šiame mače Lietuvos rinktinei negalėjo padėti Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas, Benas Petreikis, Tadas Stankevičius ir Lukas Gurskis.

Primename, kad lietuviai su islandais kovojo paskutiniame atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą atrankos varžybų etape. Tuomet lygių skirtumas tarp komandų buvo labai nedidelis. Pirmasis mačas Lietuvoje baigėsi lygiosiomis 27:27, išvykoje varžovams nusileista 31:34.

Europos čempionato atrankos 4 grupėje taip pat žaidžia Izraelio ir Portugalijos rinktinės. Su portugalais lietuviai savaitgalį žais sekmadienį Vilniuje. Tiesiai į Europos čempionatą pateks 1-2 vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Iš viso Europos čempionato atrankos paskutiniajame etape varžosi 32 rinktinės, suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas. Į finalinį čempionato etapą, kuris vyks Vengrijoje ir Slovakijoje, pateks dvi pirmąsias grupėse užėmusios komandos bei keturios geriausios trečiosios rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)