Pirmose turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 41:22 sutriuškino Suomijos komandą. Abi pergales iškovoję lietuviai lemiamose rungtynėse dėl Baltijos taurės susitiks su taip pat pergalingai rungtyniaujančia Estijos rinktine.

Kaip ir pirmose turnyro rungtynėse su suomiais, rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė Matas Aukštikalnis, į latvių vartus įmetęs 6 įvarčius. Karolis Antanavičius ir Tomas Drakšas pelnė po 5 įvarčius, Romas Aukštikalnis – 4, Džiugas Jusys, Marius Kairys ir Benas Butkus – 3, Mantas Urvikis – 2, Tadas Rasakevičius – 1.

Lietuvos rinktinės vartininkai Matas Pranckevičius atrėmė 11 varžovų metimų iš 35-ių (35 proc.), Giedrius Morkūnas atrėmė 3 metimus iš 14-os (20 proc.).

„Rungtynes pradėjome užtikrintai, bet realizacija trukdė įgyti didesnę persvarą. Dar pirmame kėlinyje galėjome įgyti daug didesnį pranašumą ir pabėgti nuo varžovų. Tačiau nepataikėme iš gerų padėčių 5-6 metimų ir davėme varžovams įkvėpti daugiau oro. Tai buvo ne varžovų nuopelnas, kad mes nesusikrovėme didesnės persvaros ir leidome jiems pajausti, kad jie gali kovoti lygiai“, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Šeštadienį lemiamose rungtynėse dėl Baltijos taurės Lietuvos rankininkai susitiks su Estijos rinktine. Dvi pergales turinti Estijos rinktinė 35:29 nugalėjo Latvijos ekipą ir 31:28 įveikė Suomijos komandą.

„Sunku įvardinti kas yra favoritai. Kaip ir Lietuvos rinktinė, visos komandos į Baltijos taurės turnyrą atvyko ne pačių stipriausių sudėčių ir čia bet kas gali įveikti bet ką. Visos rinktinės remiasi jaunais žaidėjais ir neįmanoma prognozuoti kas yra favoritai. Estijos rinktinės stipriausia pusė yra dešinė, kur dešiniajame krašte žaidžia jų atakų lyderis Ottas Varikas, pusiau krašte – Deneras Jaanimaa. Minėti du žaidėjai per dvejas rungtynes turnyre surinko 29 įvarčius iš 66-ių – beveik pusė visos Estijos komandos pelnytų įvarčių“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

Baltijos jūros taurės turnyras Lietuvos rinktinei yra repeticija prieš 2025 m. pasaulio čempionato atrankos turnyro antrą etapą. Jame Lietuvos rankininkai susitiks su Suomijos rinktine. Pirmos rungtynės vyks kitų metų kovo 13 d. Suomijoje, atsakomosios – kovo 17 d. Lietuvoje.