Pirmasis kėlinys pasižymėjo itin grubia kova, o Lietuvos rankininkai per pirmąsias 30 minučių iš aikštės buvo šalinami net 7 kartus. Sužaidus pusę pirmojo kėlinio laiko rezultatas dar buvo lygus (5:5), o per likusį pirmojo kėlinio laiką Lietuvos rankininkai sugebėjo susikrauti trapų vieno įvarčio pranašumą – 11:10.

Lemtingas lūžis įvyko antrojo kėlinio pradžioje ir lietuviai sugebėjo susikurti 5 įvarčių pranašumą (19:14). Nors varžovai kelis kartus bandė artėti, tačiau lietuviai išlaikė pergalingą pranašumą ir šventė pergalę – 31:28.

Po šios pergalės lietuviai įsirašė pirmuosius 2 taškus Europos čempionato atrankos kovose ir pakilo į trečiąją grupės vietą. Lietuvai šioje atrankoje dar liko sužaisti tris mačus.

Naudingiausiu žaidėjo prizą Lietuvos rinktinėje gavo Valdas Drabavičius, kuris pelnė 6 įvarčius, puikiai jam talkino Skirmantas Plėta, taip pat įmetęs 6 įvarčius, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius pridėjo po 4, Gerdas Babarskas – 3, Benas Petreikis ir Deividas Virbauskas – po 2, Tadas Stankevičius, Žanas Gabrielius Virbauskas ir Mindaugas Urbonas – po 1.

Varžovų komandoje išsiskyrė Amielis Sidi, įmetęs 11 įvarčių, Danielis Shkalimas pridėjo 5 tikslius metimus.

Kitas rungtynes Europos čempionato atrankoje lietuviai žais balandžio 29 dieną namuose su Islandijos rinktine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)