Ketvirtą pergalę iš eilės „Dragūno“ rankininkai į savo sąskaitą įsirašė Alytuje, kur rezultatu 36:24 (16:12) nugalėjo šio sezono supertaurės laimėtoją „Varsos-Stronglaso“ komandą. Lygi kova vyko iki pirmo kėlinio vidurio, vėliau klaipėdiečiai perėmė iniciatyvą, o antrame kėlinyje jų persvara jau nekėlė abejonių.

Nugalėtojus į priekį vedė rezultatyviausiu lygos rankininku tapęs Tomas Drakšas, pelnęs 10 įvarčių. Matas Kairys ir Karolis Stropus surinko po 5 įvarčius, po traumos grįžęs Gytis Šmantauskas prie pergalės pridėjo 4 įvarčius. Alytaus komandoje rezultatyvumu išsiskyrė 9 įvarčius pelnęs Arminas Stankūnas ir 8 įvarčius įmetęs Vilius Juozaitis.

„Pergalę lėmė trenerio paruošto plano išpildymas aikštelėje. Pavyko įgyvendinti tai, ką buvome suplanavę. Buvo planas pagerinti realizaciją ir pelnėme tikrai nemažai įvarčių prieš gerai besiginančią komandą. Įvykdėme ir planą surengti kuo daugiau greitų atakų. Prie komandos pergalių labai daug prisideda Lietuvos rinktinėje rungtyniavusių Gyčio Šmantausko ir Karolio Stropaus žaidimas. Su jais daug lengviau žaisti, komandoje mažiau jaudulio ir daugiau patirties. Jie ir man atlaisvina rankas puolime. Karolis su Gyčiu pritraukia varžovų gynėjus ir atsiranda daug laisvų tarpų veržtis vartų link. Man belieka tiksliais metimais užbaigti atakas“, – sakė per 4-erias rungtynes 28 įvarčius pelnęs T. Drakšas.

Rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše vos vienu įvarčiu nuo jo atsiliekantis „Šviesos“ atakų lyderis Mantas Urvikis vedė savo komandą į pergalę sostinės derbyje. „Šviesos“ rankininkai svečiuose po atkaklios kovos 36:34 (18:17) įveikė HC „Vilnių“.

Antro kėlinio viduryje „Vilniaus“ komanda buvo susikrovusi keturių įvarčių persvarą. Tačiau rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidę čempionai sugebėjo išplėšti pergalę.

Nugalėtojams M. Urvikis pelnė 10 įvarčių, Skirmantas Plėta įmetė 7 įvarčius, Karolis Bliuvas ir Valdas Drabavičius surinko po 5 įvarčius. „Vilniaus“ ekipos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo 12 Martyno Žalos pelnytų įvarčių, 7 įvarčius įmetė Martynas Lapinskas.

„Rungtynės buvo labai sunkios. Pirmą kėlinį gerai gynėmės ir atsiplėšėme nuo varžovų šešiais įvarčiais. Galėjome ir toliau didinti persvarą, bet įkritome į duobę ir toliau rungtynės vyko labai atkakliai. Pabaigoje šaltas protas mums padėjo išplėšti pergalę. Džiaugiuosi, kad ir mano įvarčiai prisideda prie pergalių. Daug progų man sukuria komandos draugai ir stengiuosi tas progas realizuoti. Kol kas sekasi žaisti rezultatyviai. Tai suteikia stimulą dirbti dar daugiau, nes dar reikia daug kur tobulėti“, – sakė per trejas rungtynes 27 įvarčius surinkęs M. Urvikis.

„Šviesa“ ir „Dragūnas“ išlieka vienintelės komandos šį LRL sezoną dar nepraradusios taškų. „Dragūno“ sąskaitoje – 4 pergalės, „Šviesa“ laimėjo tris kartus. Toliau rikiuojasi po 2 taškus turintys „Varsa-Stronglasas“, „Granitas-Karys“ ir „Vilnius“. Be taškų lieka „Amber“ ir Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją