Laikinojoje sostinėje Kauno „Granito-Kario“ rankininkai priėmė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą. Šeimininkai pirmavo beveik visų rungtynių metu, tačiau skirtumas nebuvo didelis ir alytiškiai nuolat mynė kauniečiams ant kulnų. Lemiamu momentu „Varsa-Stronglasas“ sugebėjo skirtumą sumažinti iki minimalaus, tačiau „Granitas-Karys“ tiksliau sužaidė rungtynių pabaigą ir iškovojo pergalę 34:32 (17:15).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 8 įvarčius pelnęs Manvydas Lazauskas, po 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Modestas Štarolis ir Deividas Jovaišas. Alytaus ekipai po 8 įvarčius surinko Žygimantas Micevičius ir Vilius Juozaitis, 6 įvarčius įmetė Karolis Grigas.

„Labiausiai į pergalę mus vedė noras nugalėti ir kovingumas. Norėjome reabilituotis po netikėto pralaimėjimo „Vilniaus“ komandai praėjusiame ture. Smagu, kad nugalėjome Alytaus komandą, bet mūsų žaidime dar yra daug taisytinų dalykų. Neįvykdėme visų trenerio reikalavimų, ne visada laikėmės žaidimo plano. Kaip visada, koją kiša ir neišnaudotos progos, ypač netikslūs metimai nuo 6 metrų linijos“, – sakė daugiausia atakų įvarčiais pavertęs M. Lazauskas.

„Kažkiek pritrūko ir sėkmės. Susitiko apylygės komandos ir nugalėtoją lėmė smulkmenos. Susitikome su viena fiziškiausių lygos komandų ir mums kažkiek pritrūko to fiziškumo tiek puolime, tiek ir gynyboje. Komandoje turime keletą naujokų, dar reikia laiko susižaisti ir sezono pradžioje kai kur trūksta susikalbėjimo aikštelėje. Turime kur pasitempti, jeigu norime pasiekti savo tikslus. Šis sezonas bus labai įdomus, nes yra keturios ar penkios komandos, kurios yra labai lygios ir visos kelia pačius aukščiausius tikslus. Nei viena iš šių komandų negalvoja apie bronzą, o taikosi tik į čempionų titulą“, – teigė vienas „Varsos-Stronglaso“ lyderių Ž. Micevičius.

Permainingai vyko sostinės derbis, kur Lietuvos čempionų titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai susitiko su „Amber“ komanda. Pirmą kėlinį trijų įvarčių skirtumu 18:15 laimėjo „Amber“ ekipa, tačiau po pertraukos vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė. Antrame kėlinyje „Šviesa“ greitai persvėrė rezultatą ir negrįžtamai nutolo nuo varžovų. Antrą kėlinį „Šviesa“ laimėjo net 21:8 ir šventė pergalę rezultatu 36:26 (15:18).

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo 13 įvarčių pelnęs ir rezultatyviausiu turo rankininku tapęs Mantas Urvikis. Tadas Rasakevičius nugalėtojams pelnė 6 įvarčius, Karolis Bliuvas ir Valdas Drabavičius surinko po 5 įvarčius. „Amber“ ekipai po 5 įvarčius pelnė Matas Aukštikalnis ir Tadas Tumosas, po 4 įvarčius įmetė Ernestas Stvolas ir Antonas Citko.

Užtikrintą pergalę šventė ir vicečempionas Klaipėdos „Dragūnas“. Uostamiesčio komanda svečiuose 39:29 (22:15) pranoko HC „Vilnius“ ekipą. „Dragūnas“ nuo pat susitikimo pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas ir gan greitai įgijo apčiuopiamą persvarą, kurią išlaikė iki finalinės sirenos.

Po 6 įvarčius nugalėtojams pelnė Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas, po 5 – Laurynas Simonavičius ir ukrainietis Ighoris Odinikovas. „Vilniaus“ komandai 8 įvarčius pelnė rezultatyviausias LRL sezono rankininkas Martynas Lapinskas, 7 įvarčius įmetė Martynas Žala.

Visas tris pergales iškovoję ir 6 taškus surinkę „Dragūno“ rankininkai yra vienvaldžiai LRL lyderiai. Antroje vietoje abi pergales iškovojusi „Šviesos“ komanda. Toliau rikiuojasi po 2 taškus turintys „Varsa-Stronglasas“, „Granitas-Karys“ ir „Vilnius“. Be taškų lieka „Amber“ ir Panevėžio „SC-RSSG-Grifas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją