Praėjusį sezoną „Šviesos“ rankininkai vietiniame fronte laimėjo visus įmanomus titulus – tapo Lietuvos čempionais, iškovojo LRF taurę ir supertaurę. „Varsos-Stronglaso“ komandai kelią į supertaurės rungtynes atvėrė patekimas į LRF taurės finalą. Vilniaus ir Alytaus komandų dvikova finale tapo tikra puošmena. „Šviesa“ pergalę išplėšė ir taurės laimėtojais tapo tik po baudinių serijos.

„Pastaruoju metu „Šviesos“ komandai pralaimim tikrai skaudžiai. Tikiuosi, kad noras pasiekti revanšą dar labiau užves mūsų komandą ir tai taps dar vienu stimulu siekti pergalės. Supertaurės laimėtojai sprendžiasi iš vienų rungtynių, todėl laimėtoją lems mažos detalės. Varžovų komanda yra labai patyrusi ir susižaidusi, nes „Šviesos“ rankininkai jau daug metų žaidžia kartu. Tai bus jų pranašumas, – sakė „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius. – Mūsų komandoje yra pasikeitimų. Karjerą baigė vienas lyderių Gintautas Adamkevičius, nebus ir dar kelių žaidėjų. Juos pakeitusiems rankininkams dar reiks laiko susižaisti. Pirmą kartą istorijoje Alytaus klube turėsime ir legionierių. Šį sezoną mūsų gretose žais prancūzas Kventinas McCartys.“

„Mums pavyko išlaikyti čempioniškos komandos branduolį. Vienintelis pasikeitimas bus vartuose. Į „Šviesą“ grįžo praėjusį sezoną Islandijos vicečempionu tapęs Matas Pranckevičius, kuris pakeis Edmundą Pelėdą. Komandą papildė ir pora jaunų žaidėjų, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius. – Praėjusį sezoną laimėjome visus trofėjus Lietuvoje. Labai norisi tai pakartoti, bet suprantame, kad bus labai sunku. Alytaus komanda yra tikrai stipri ir ambicinga. Varžovai nori laimėti titulus, nes dažnai lieka per žingsnį nuo jų. O mums pergalė supertaurės rungtynėse yra labai svarbi, nes užduoda toną visam likusiam sezonui.“

LRF moterų supertaurę antrus metus iš eilės sieks laimėti „Cascada-HC Garliava“. Praėjusį sezoną garliaviškės susižėrė visus titulus, laimėdamos visas Lietuvos čempionato, taurės turnyro ir supertaurės rungtynes. Nutraukti įspūdingą „Cascada-HC Garliava“ ekipos pergalių seriją supertaurės rungtynėse sieks praėjusio sezono LRF taurės finalininkės „Žalgirio“ rankininkės.

„Favoričių etiketę klijuočiau varžovėms. Garliavos komanda turi stipriausią sudėtį Lietuvoje ir labiausiai patyrusias rankininkes tiek amžiumi, tiek ir atstovaujant Lietuvos rinktinei. Mes ir toliau remsimės jaunimu, – teigė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas. – Nemažai „Žalgirio“ rankininkių atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms ir vasarą įgavo tarptautinių varžybų patirties. Prie komandos prisijungė ir Estijos jaunimo rinktinės vartininkė. Jaunatviško entuziazmo vedami, stengsimės įkasti labiau patyrusioms varžovėms. Pasirengimo sezonui etape iki šiol daugiau dėmesio skyrėme fiziniam rengimui, todėl svarbu kuo greičiau įgauti rungtynių patirties. Supertaurės rungtynės bus labai geras jėgų patikrinimas ir prieš laukiantį Europos taurės turnyrą“.

„Supertaurės rungtynės vyks labai geru metu ir bus geras jėgų išbandymas abiems komandoms prieš Europos taurės turnyrą. Supertaurę nori iškovoti abi komandos, todėl aikštelėje niekas netausos jėgų ir galėsime pamatyti savo silpnas vietas, ką reikia taisyti ir kur reikia labiau sustyguoti savo žaidimą, – sakė „Cascada-HC Garliava“ komandos trenerė Rita Urnikienė. – Mums pavyko išlaikyti beveik visas žaidėjas iš pergalingo praėjusio sezono. Patirtis mūsų pusėje, bet supertaurės rungtynėse viską lemia vienos rungtynės. Todėl intrigos yra nemažai.“

Moterų supertaurės rungtynės Garliavos sporto centre šeštadienį prasidės 13.00 val. Vyrų supertaurės dvikova vyks 15.15 val.

Abejas rungtynes rodys „Sport1“ televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją