Rungtynės Giumlingene klostėsi pagal panašų scenarijų, kaip ir praėjusį ketvirtadienį Klaipėdoje vykęs šių komandų susitikimas (30:36).

Išvykoje žaidusios lietuvaitės pirmavo rungtynių pradžioje ir pirmame kėlinyje vyko atkakli kova. Tačiau po pertraukos Lietuvos rinktinė pateko į duobę ir šveicarės antrame kėlinyje susikrovė triuškinamą persvarą.

Lietuvos rinktinę į priekį puolime vedė Simona Kolosovė, pelniusi 9 įvarčius. Audinga Kniubaitė įmetė 3 įvarčius, Viltė Lubytė ir Dovilė Ilčiukaitė surinko po 2 įvarčius, Rita Repečkaitė ir Emilė Aglinskaitė pasižymėjo po kartą.

Europos čempionato 1 atrankos grupėje Lietuvos rankininkės patyrė visus 4 pralaimėjimus. Dvi pergales iškovojusios šveicarės užsitikrino kelialapį į Europos pirmenybes. Grupėje pirmauja 4 pergales turinti Lenkijos rinktinė. Šioje grupėje žaidusi Tokijo olimpinė vicečempionė Rusijos rinktinė buvo pašalinta iš visų tarptautinių rankinio varžybų dėl šios šalies karinės invazijos Ukrainoje.

Lietuvos rinktinę dukart nugalėjusios Šveicarijos rankininkės į Europos čempionatą pateko pirmą kartą šalies istorijoje. Alpių šalies moterų rankinio pakilimas prasidėjo prieš kelerius metus, kai Šveicarija kartu su Austrija ir Vengrija laimėjo teisę surengti 2024 m. Europos moterų rankinio čempionatą. Šveicarijoje buvo įkurta moterų rankinio akademija ir į ją surinktos geriausios šalies rankininkės.

2019 m. šveicarės laimėjo Klaipėdoje vykusį Europos jaunimo U19 čempionato B divizioną ir pateko į elitinį divizioną. Klaipėdoje triumfavusi šveicarių karta dabar sudaro nacionalinės rinktinės pagrindą. Nuo 2018 m. treniruoti Šveicarijos rankininkes buvo pakviestas garsius Danijos ir Vokietijos klubus treniravęs danas Martinas Albertsenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją