Trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusios Lietuvos rankininkė išlieka 5-os atrankos grupės paskutinėje 4-oje vietoje. Dar kartą Lietuvos ir Azerbaidžano rinktinės susitiks šį sekmadienį Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje.

Baku mieste vykusias rungtynes geriau pradėjo Lietuvos rankininkės. Beveik visą pirmą kėlinį pirmavusios lietuvės 22 min. įgijo didžiausią persvarą rungtynėse 17:14. Tačiau šeimininkės kėlinio pabaigoje sugebėjo išlyginti rezultatą 18:18. Lygus rezultatas net 12 kartų buvo ir antrame kėlinyje. Bet kėlinio pabaigą ir vėl sėkmingiau sužaidė Azerbaidžano rinktinė, laimėjusi paskutinių minučių atkarpą 3:0 ir išplėšusi pergalę dviem įvarčiais.

Lietuvos rinktinės gretose rezultatyviausiai žaidė Gabija Pilikauskaitė. Oficialiose rungtynėse debiutavusi 18-metė G. Pilikauskaitė pelnė 10 įvarčių. Dominyka Andronik įmetė 8 įvarčius, Aušra Arciševskaja – 5, Rita Rakauskienė – 4, Vakarė Damulevičiūtė – 3, Inesa Verbovik – 2, Beatričė Rusekaitė – 1. Pagrindinė Lietuvos rinktinės vartininkė Evita Žilionytė atrėmė 10-imt varžovių metimų iš 30-ies. Azerbaidžano rinktinėje sunkiai sustabdoma buvo Kamila Bayramova, pelniusi 13 įvarčių.

„Viskas buvo blogai. Aikštelėje neišpildėme nieko, kas buvo planuota. Kai pradėjo stigti drausmės, pasileido žaidimo gijos ir nesusitvarkėme nei gynyboje, nei puolime. Akcentavome, kad šiose rungtynėse reikia ne tik pergalės, bet ir pergalės kuo didesniu skirtumu. Tai žaidėjoms galvoje labai užsifiksavo ir labai trūko ramesnio žaidimo bei šalto proto. Buvo pernelyg daug skubotų sprendimų ir neįgyvendinome žaidimo plano. Buvo labai prasta ir metimų realizacija“, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Treneris prisiėmė atsakomybę dėl pralaimėjimo, tačiau lieka prie Lietuvos rinktinės vairo iki Europos čempionato atrankos turnyro pabaigos.

„Toks pralaimėjimas nepateisinamas nei man, kaip treneriui, nei visai komandai. Tai yra mano priimti blogi sprendimai ir aš prisiimu visą atsakomybę. Tai pasakiau tiek rankininkėms, tiek ir federacijai. Tačiau buvo priimtas sprendimas baigti šį atrankos ciklą. Labai tikimės, kad mums užteks laiko atsistatyti tiek psichologiškai, tiek fiziškai ir sekmadienio rungtynėse namuose sugebėsime parodyti ambicijas. Turime rasti kitą kelią, kaip merginoms pateikti informaciją. Tikimės, kad mums pavyks reabilituotis ir laimėję namuose tęsime kovą dėl kelialapio į Europos čempionatą“, – teigė K. Kaladinskas.

Norint išsaugoti realias galimybes patekti į Europos čempionatą, Lietuvos rankininkėms sekmadienį reikia atsirevanšuoti Azerbaidžano rinktinei mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu. Likusias dvejas rungtynes su grupėje pirmaujančiomis Ispanijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinėmis, lietuvės žais balandžio mėnesį.

Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos ir keturios geriausios trečią vietą atrankos grupėse užėmusios ekipos. Iš viso atrankos kovos vyksta aštuoniose grupėse.