Lemiamoje dvikovoje Lietuvos rinktinė susitiko su Estijos komanda. Abi ekipos turėjo po dvi pergales ir būtent jų susitikime sprendėsi kas laimės Baltijos taurę.

Permainingai vykusiose rungtynėse lietuviams ne kartą teko panaikinti keturių įvarčių deficitą, o iki susitikimo pabaigos likus žaisti 3 min. lietuvių varžovai pirmavo trimis įvarčiais 29:26. Rungtynių pabaigoje į lemiamą šturmą pakilę Lietuvos rankininkai pelnė tris įvarčius be atsako, patikimai gynėsi ir išplėšė lygiąsias 29:29.

Lygiosios Lietuvos rinktinei garantavo pirmą vietą turnyre. Lietuviai ir estai surinko po 5 taškus, bet Lietuvos rinktinės buvo geresnis įmestų ir praleistų įvarčių skirtumas.

Lietuvos rinktinės gretose rezultatyviausiai žaidė Mantas Urvikis pelnęs 7 įvarčius, Marius Kairys įmetė 6 įvarčius, Karolis Antanavičius – 5, Romas Aukštikalnis – 4, Tomas Drakšas – 3, Džiugas Jusys, Andrius Montvilas, Matas Aukštikalnis ir Tadas Rasakevičius – 1. Lietuvos rinktinės vartininkai Lukas Gurskis atrėmė 4-is varžovų metimų iš 20-ies, Matas Pranckevičius – 7-is iš 21-o.

„Rungtynių pradžioje strigome puolime. Per pirmą kėlinį iš 23-ijų metimų pataikėme tik 11-a. Nerealizuotos geros progos daugiausia įtakojo, kad pirmą kėlinį pralaimėjome nemažu skirtumu. Dėl tų pačių realizacijos problemų leidome varžovams nutolti ir antrame kėlinyje. Rungtynių pabaigoje reikia padėkoti varžovų treneriui už paprašytą minutės pertraukėlę. Per ją perstatėme gynybą, pradėjome asmeniškai gintis prieš jų lyderį ir taip atkirtome jį nuo likusios komandos. Tai padėjo mums atsiginti, gelbėjo ir vartininkas Pranckevičius. Puolime realizavome ką susikūrėme ir pavyko pasiekti lygiąsias, kurios mums yra kaip pergalė. Ją lėmė vyrų charakteris ir kova iki galo, nepaisant tokių didelių bangavimų visų rungtynių metu“, – laimėtu turnyru džiaugėsi Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Baltijos jūros taurės turnyre Lietuvos rankininkai 41:22 sutriuškino Suomijos rinktinę ir 32:31 įveikė turnyro šeimininkę Latvijos komandą.

Geriausiu Lietuvos rinktinės rankininku turnyro organizatoriai išrinko K. Antanavičių. Jis buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės gretose. Per trejas rungtynes K. Antanavičius pelnė 15 įvarčių. M. Aukštikalnis surinko 14 įvarčių, M. Kairys – 13, R. Aukštikalnis ir M. Urvikis – 12, T. Drakšas – 11.

„K. Antanavičius, kuris jau ne vienerius metus yra tarp pagrindinių rinktinės žaidėjų, parodė savo lyderio savybes, buvo agresyvus puolime ir solidžiai darbavosi gynybos centre. Maloniai nustebino linijos žaidėjai Jusys ir Montvilas, ypač gynyboje, kas mums yra labai aktualu, kai karjerą rinktinėje baigė ilgamečiai šios pozicijos žaidėjai.

Gerą įspūdį paliko rinktinėje debiutavęs Drakšas, nors jis dar yra jaunimo rinktinės narys. Solidų rankinį demonstravo ir broliai Aukštikalniai. Galima pagirti kone visą komandą. Į rinktinę atvykę jauni žaidėjai čia komfortiškai jaučiasi, nes toks ir yra mūsų noras, kad jie jaustųsi laisvai ir parodytų ką gali geriausia. Visi žaidėjai gavo pakankamai laiko pasireikšti, nes vienas pagrindinių uždavinių buvo įvertinti jų galimybes papildyti rinktinę kitų metų kovo mėnesį vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

2025 m. pasaulio čempionato atrankos turnyre Lietuvos rankininkai susitiks su Baltijos jūros taurės turnyre nugalėta Suomijos rinktine. Tiesa, abi rinktinės Latvijoje žaidė ne pagrindinių sudėčių. Pirmos pasaulio čempionato atrankos rungtynės vyks kitų metų kovo 13 d. Suomijoje, atsakomosios rungtynės – kovo 17 d. Lietuvoje.