Būtent su suomiais lietuviai kitų metų kovo mėnesį žais pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė 7 įvarčius pelnęs Matas Aukštikalnis, Tadas Rasakevičius įmetė 6 įvarčius, Karolis Antanavičius – 5, Marius Kairys ir Romas Aukštikalnis – 4, Tomas Drakšas, Mantas Urvikis ir Matas Jurkevičius – 3, Andrius Montvilas – 2, Džiugas Jusys, Benas Butkus ir Ernestas Stvolas – 1.

Pirmą kėlinį žaidęs Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas atmušė 9 varžovų metimus iš 18 (50 proc.). Po pertraukos rinktinės vartus saugojęs Lukas Gurskis iš 19 metimų atrėmė 6 (32 proc.) bei pats pelnė įvartį į tuščius varžovų vartus.

„Labiausia džiugina komandinis žaidimas. Per tokį trumpą laiką iki turnyro pavyko sulipdyti kolektyvą ir aikštėje nesijautė, kas yra rinktinės senbuviai, o kurie yra naujokai. Visi žaidė kaip komanda, rodė begalinį norą, atidavė visas jėgas ir įsiklausė į trenerių reikalavimus, – komentavo Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas. – Laimėjus pirmą kėlinį dešimties įvarčių skirtumu, nėra lengva tokią persvarą išlaikyti visų rungtynių metu. Nepaisant to, po pertraukos mes ją nuolat didinome. Džiugu, kad komanda neatleido vadelių ir mums daug kas pavyko. Padarėme tik penkias technines klaidas. Tai rodo, kaip komanda brangino kamuolį ir žaidė kokybišką rankinį.“

Antras turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė žais penktadienio vakarą su Latvijos ekipa. Turnyro šeimininkai pirmose rungtynėse 29:35 pralaimėjo Estijos rinktinei.

Turnyrą Lietuvos rankininkai baigs šeštadienį rungtynėmis su Estijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją