Su septyniolikmečiu arabų veislės Silver Call (liet. Sidabrinis Šauksmas) per penkias valandas sėkmingai įveikusi 80 km distanciją ji užėmė 7-ąją vietą ir pateko į „Best Condition“ (liet. „Geriausiai paruošto žirgo“) rinkimus.

Raitelei šios tarptautinės varžybos buvo neeilinės dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tai ne įprastos tarptautinės varžybos, o Šiaurės-Baltijos šalių čempionatas, kur konkurencinė kova milžiniška. Antra, su žirgu, kuriuo dalyvavo šiose varžybose, Gabrielė susipažino varžybų išvakarėse, todėl turėjo itin mažai laiko jį pažinti, kas yra būtina tokio pobūdžio varžybose. Trečia, patyrusią raitelę nustebino trasos sudėtingumas – statūs kalnai ir siauri, akmenimis nusėti, keliukai.

„Kuomet jojant vienu iš tų siaurų keliukų žirgas pradėjo karščiuotis, norėdamas aplenkti varžovus, tikrai maniau, kad nusirisime žemyn tuo pragaištingu skardžiu. Juk nebuvo, kur trauktis, kairėje stati uola, o dešinėje skardis. Tai buvo viena iš tų akimirkų rodomų kino filmuose, kuomet visas gyvenimas staiga prabėga prieš akis.“

Nors oficiali šių varžybų trasos aukščio amplitudė buvo 200 m (palyginti, Europos čempionate Ispanijoje siekė 350 m), raitelė neabejodama pabrėžė, kad tai sunkiausia jos kada nors įveikta trasa. Tiesa, raitelė kuklindamasi, laurus už trasos įveikimą atidavė ją ant savo nugaros per baisiuosius kalnus nešusiam žirgui.

„Jis ne bėgo, o plaukė per tuos gremėzdiškus akmenis! Ir nė kiek nepristabdydamas viršukalnėse!“

Verta paminėti, jog Silver Call yra gimęs ir užaugęs Norvegijoje, netoli varžybų vietos, tai viena iš priežasčių, kodėl šis žirgas tokiais lengvais šuoliais nešė raitelę į finišą. Nemažiau svarbi priežastis – nepriekaištinga raitelės sėdėsena.

„Kojų raumenys pavargo labiau nei įveikus 120 km. Trasos kalnuotumas neleido atsipalaiduoti nei minutėlei, nuolatos reikėjo maksimaliai padėti žirgui“, – dalinosi įspūdžiais Gabrielė.

Iš viso šiose varžybose dalyvavo 47 duetai iš 6 valstybių. Neabejotinais lyderiais pripažinti varžybų šeimininkai – norvegai. Šis čempionatas kiekvienais metais organizuojamas vis kitoje Šiaurės-Baltijos regiono šalyje. 2017 m. organizuoti čempionatą pavesta Lietuvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)