Antras turės bendrojoje įskaitoje liko Tomas Micė („Stimul – Plius“), trečias Žemaitaitis Audrius („Velomanija – Niskama“). Plento maratonų taurę be šių lenktynių sudarė Kauno Kredito unijų dviračių maratonas ir Šiaulių dviračių lenktynės. Komandų įskaitoje taurę iškovojo „Velostreet Fuji“, antra liko „Top Team – Specialized“, trečia – „Focus Vilnius“ komanda. Šiose varžybose iš viso pagerinti 3 rekordai.

Greičiausias asmeninių lenktynių trasoje sekmadienį kiek netikėtai buvo aštuoniolikmetis Mantas Petrusevičius (El-Eko sport) 15 kilometrų trasą įveikęs per 20 min. 15 sekundžių ir net 12 s pagerinęs šios trasos rekordą. Jaunių (17–18 metų sportininkų) grupėje kitais prizininkais tapo Dominykas Bikinas ir (El-Eko sport) ir Mykolas Račiūnas.

Vyrų elito grupėje nugalėtojų tapo E. Gudiškis, prizininkais – Marius Ratkevičius („Focus Vilnius“) ir Edgaras Kovaliovas. Tarp moterų greičiausia buvo septyniolikmetė Rasa Pocytė („Focus Vilnius – SM „Sietynas“) 22 min. 25 sekundės – daugiau nei 2 minutėmis pagerinusi trasos geriausią rezultatą, kitos prizininkės – Silvija Latožaitė ir Kristina Norvaišaitė (abi atstovauja „DSK Fortūna“).

Gausus sportininkų būrys rungėsi veteranų amžiaus grupėse (sportininkai virš 30, 40, 50 ir 60 metų), kuriose nugalėtojais tapo atitinkamai Arūnas Gliaudelis („Top Team – Specialized“), Vitalis Vareikis („Focus Vilnius“), Saulius Janeliūnas (DSK „Komi“) ir Kupča Eduars (Ryga, Latvija). Penkiasdešimt dvejų metų amžiaus S. Janeliūnas įveikė trasą per 21 min. 5s. ir net 20 s. pagerino 30 metų ir vyresnių sportininkų kada nors šioje trasoje pasiektą rezultatą.

„Svarbu, kad šioje trasoje sportininkai įveikia klasikinius 15 kilometrų., o trasa kasmet ta pati, todėl sportininkai gali rungtis ne tik su priešininkais, bet ir su savo ankstesniais rezultatais. Trasos asfalto danga kokybiška, tačiau gana grubi, o nedideli kalniukai klastingi ir pareikalauja nemažai jėgų, ypač sudėtinga yra vidurinė trasos dalis, todėl neilga 15 km trasa yra pakankamai sunki tiek naujokui, tiek profesionalui.

Vėjuotas, šaltokas oras nebuvo palankus varžybų dalyviams, vėjas ypač blaškė modernius dviračius naudojusius greičiausius dviratininkus, tačiau net ir tokiomis sąlygomis buvo pagerinti trasos įveikimo laikai, sportininkai gerino savo asmeninius pasiekimus trasoje. Plento dviračių sporto masiškumas ir sportininkų ypač mėgėjų bei veteranų meistriškumas pastaruoju metu ypač kyla.

Jaunieji sportininkai, siekdami kuo geresnio rezultato ir profesionalo karjeros kaip gerą pavyzdį mato pajėgiausiose profesionalų komandose startuojančius lietuvių sportininkus, o plento maratonų taurės lenktynių trasoje kelia meistriškumą rungdamiesi šalia elito ir patyrusių veteranų dviratininkų, todėl simbolišką, kad jaunasis Eimantas Gudiškis tapo antruoju Plento maratonų taurės nugalėtoju po 2011 m. joje triumfavusio patyrusio profesionalo Vytauto Kaupo,“ – sakė vienas iš šių lenktynių organizatorių ir dalyvis Vitalis Vareikis.

Vilniaus asmeninėse lenktynėse laikui „Aplenk laiką“ dalyvavo 121 dalyvis. Viso plento maratonų taurės lenktynėse startavo daugiau nei 700 dalyvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją