„Varžybose įvykdyti tik 6 B lygio normatyvai. Šiemet atrankos rezultatų kartelė užkelta aukštai. Norime, kad šiose svarbiose amžiaus grupių varžybose dalyvautų tik tie sportininkai, kurie gali patekti į finalus. Tačiau šios varžybos pirmos kelių atrankos varžybų cikle, tad laiko vykdyti normatyvus yra pakankamai. Viliamės, kad rengiantys sportininkus treneriai yra į tai atsižvelgę ir sportininkų rezultatai tik gerės“, - po varžybų Alytuje sakė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Atrankos kriterijai buvo nustatyti atsižvelgiant į praėjusių Europos jaunimo olimpinio festivalio (EJOF) ir Europos jaunimo čempionato (EjmČ) rezultatus: A normatyvas - 8-os vietos rezultatas, B – 16-os vietos rezultatas. EJOF atrankoje B normatyvas 200 m ir ilgesniuose nuotoliuose lygus 12-ai praėjusio festivalio vietai.

Po pirmų atrankos varžybų buvo įvykdyti 6 B lygio, kuris iš esmės dar negarantuoja dalyvavimo varžybose, normatyvai. Galėjo būti pasiektas ir vienas A lygio normatyvas, bet sportininkas pažeidė starto taisyklę, dėl to buvo diskvalifikuotas, o rezultatas neužskaitytas.

Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikas Erikas Kapočius Alytuje pagerino Lietuvos vaikinų iki 15-os metų rekordą, plaukdamas 100 m krūtine - 1.07,72 min. Ankstesnis rekordas (1.07,78 min.) priklausė vilniečiui Pauliui Grigaliūnui.

Komandų įskaitoje jaunių ir jaunimo įskaitoje nugalėjo Kauno plaukimo mokykla:

- jaunių įskaita (292 taškai);
- jaunimo 33 medaliai, iš jų - 16 aukso, 8 sidabro, 9 bronzos.

Geriausiais varžybų plaukikais pripažinti:
- Jaunių grupė: Gabija Zavazkytė (633 tšk.), Paulius Martinkėnas ir Rokas Juozelskis (po 683 tšk.).
- Jaunimo grupė: Diana Jaruševičiūtė (705 tšk.) ir Edvinas Mažintas (750 tšk.).

Į pirmas Europos žaidynes Baku ketinama siųsti 9 plaukikus ir 2 šuolininkes į vandenį. Europos jaunimo olimpiniame festivalyje startuos 10 plaukikų komanda.

Antros atrankos varžybos vyks kovo 19-21 d. per Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės Alytuje.

„Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės – suaugusiųjų varžybos, tad jose išvysime ir geriausius šalies plaukikus šiuo metu esančius Lietuvoje. Pirmenybėse dalyvaus pasaulio plaukimo čempionatui Kazanėje besirengiantys Danas Rapšys ir Giedrius Titenis. Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės įtrauktos į FINA pasaulio čempionato atrankos varžybų sąrašą, tad visi pasiekti rezultatai svarbūs, o pasiekti normatyvai – galiojantys“, - sakė LPF generalinis sekretorius E. Vaitkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją