„Daugiausia vilčių teikiantys mūsų plaukikai tikrai nenuvylė – ir pasinaudojo proga pelnyti kelialapį į Barseloną, ir pasiekė naujų Lietuvos rekordų. Tačiau labai džiaugiuosi ir dėl kito mūsų jaunimo, kuriam tai buvo nuostabi galimybė įgyti tarptautinių varžybų patirties, išmėginti jėgas su bendraamžiais iš užsienio“, - sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Iš viso tarptautiniame turnyre, įtrauktame į pasaulio čempionato kvalifikacinių varžybų kalendorių, 61 Lietuvos atstovas 3 varžybų dienas startavo net 216 kartų parengiamuosiuose plaukimuose, o geriausi plaukikai varžėsi finaluose. Iš viso varžybose startavo 27 valstybių sportininkai.

Lietuvos plaukimo federacija delegavo 12, Klaipėdos „Gintaro“ sporto centras – 12, Kauno plaukimo mokykla – 14, Kauno „Centro“ sporto mokykla – 3, Panevėžio „Žemyna“ – 2 ir Vilniaus vandens sporto mokykla – 18 plaukikų.

Įspūdingai Berlyne plaukė Kauno plaukimo mokyklos auklėtinė Ugnė Mažutaitytė. Ji visuose trijuose nuotoliuose nugara iškovojo pirmas vietas, visuose trijuose nuotoliuose gerino Lietuvos merginų iki 17 m. rekordus, o plaukdama 200 m nugara pasiekė Lietuvos moterų rekordą ir įvykdė B lygio normatyvą į pasaulio plaukimo čempionatą.

U. Mažutaitytės rezultatai: 50 m nugara (30,22 sek.), 100 m nugara (1 min. 04,11 sek.), 200 m nugara (2 min. 15,50 sek.).

B lygio normatyvą taip pat įvykdė Kauno „Centro“ sporto mokyklos auklėtinė Jūratė Ščerbinskaitė, 200 m laisvu stiliumi nuplaukusi per 2 min. 02,81 sek.

Iš vaikinų geriausiai sekėsi Vilniaus vandens sporto mokyklos auklėtiniui Povilui Strazdui. Jis pasiekė Lietuvos vaikinų iki 17 m. rekordus ir įvykdė pasaulio čempionato B lygio normatyvus 200 m (1 min. 51,17 sek.) ir 400 m (3 min. 57,12 sek.) nuotoliuose. Tačiau 200 m laisvu stiliumi nuotolį Lietuvos žiemos pirmenybių metų (praėjusį mėnesį Alytuje) yra greičiau nuplaukęs Danas Rapšys (1 min. 49,50 sek.), o B lygio normatyvas tame pačiame nuotolyje leidžia startuoti tik vienam tos pačios šalies atstovui. Tuo tarpu kelialapis iš Lietuvos į Barseloną plaukiant 400 m nuotolį buvo dar nepaimtas.

D. Rapšys taip pat įvykdė B lygio normatyvą ir plaukdamas 100 m nugara (55,68 sek.).

Kaunietis Vaidotas Blažys taip pat įvykdė pasaulio čempionato B lygio normatyvą abiejuose savo Berlyne plauktuose nuotoliuose – 50 m krūtine (28,87 sek.) ir 100 m krūtine (1 min. 02,78 sek.).

Tačiau vienas Lietuvos plaukimo rinktinės lyderių Giedrius Titenis yra įvykdęs abiejų šių nuotolių A lygio normatyvą. Tad norint dalyvauti pasaulio plaukimo čempionate V .Blažiui reikės vykdyti taip pat A normatyvą, kuris leidžia 2 vienos šalies sportiniams rungtyniauti tame pačiame nuotolyje.

Į simbolinį geriausių varžybų plaukikų dešimtuką pateko 2 lietuviai: D. Rapšys buvo 5-as (200 m nugara 2 min. 00,19 sek., 851 tšk.), V. Blažys – 8-as (50 m krūtine 28,87 sek., 834 tšk.).

Netrukus (kovo 8-9 d.) geriausi Lietuvos plaukikai dalyvaus Baltijos šalių čempionate bei jaunučių mače Tartu mieste (Estija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)