Pasaulio taurės turnyre J. Kinderis užėmė 14-ą vietą, o E. Krungolcas liko 30-as, - rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Dėl nesėkmės Europos čempionate sportininkai kaltino lazerinių ginklų gamintojus - šautuvai strigo, taikinys nefiksavo lazerio spindulio. Tačiau Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) nutarė, kad lazerinė įranga pasiteisino - šiais ginklais bus šaudoma ir olimpinėse žaidynėse.

„Dabar bus kitaip - kompiuteris fiksuos šūvius. Pernai buvo taip, kad šovėme ir nematėme, kur pataikėme“, - pokalbyje su „Lietuvos rytu“ prisiminė J. Kinderis.

„Manau, kad nebus tokių cirkų kaip pernai. Aš tais ginklais nepasitikiu, bet priimtas toks sprendimas. Kad ir ką kalbėčiau - nieko nepakeisiu“, - dienrašęiui „Lietuvos rytas“ sakė E. Krungolcas.

Trys kelialapiai į olimpiadą teks Italijoje vyksiančio pasaulio čempionato prizininkams, vieną gaus pasaulio taurės laimėtojas. Likusius kelialapius sportininkai išsidalys pagal vietas pasaulio reitinge. Vienai šaliai olimpiadoje galės atstovauti ne daugiau kaip du vyrai ir dvi moterys.

„Tik pagal reitingą pateks. Kodėl? Nes pasaulio čempionate reikia aplenkti daug stiprių varžovų. Bet kad pateks į olimpiadą, beveik neabejoju“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją