Lietuvos paplūdimio tinklininkės tiesiausiu keliu pelnė vietą ketvirtfinalyje – tapo D grupės nugalėtojomis.

Abu mačai grupėje buvo sudėtingi, bet su sėkminga pabaiga. Grupės pusfinalyje I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė 2:1 (21:19, 19:21, 15:11) įveikė kines Yan Xu ir Zhou Mingli, kurios, beje, vėliau tapo turnyro čempionėmis.

Grupės finale lietuvės 2:1 (19:21, 21:10, 15:11) palaužė australes Elizabeth Alchin ir Kaylą Mears.

Deja, bet tarp prizininkių mūsiškėms prasibrauti nepavyko. Ketvirtfinalyje mūsiškės 0:2 (15:21, 16:21) pralaimėjo turnyro favoritėms kinėms Wang Xinxin ir Zhu Lingdi.

I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė šiame turnyre buvo vienintelės tinklininkės iš Europos.

Už penktąją vietą lietuvėms atiteko 220 pasaulio reitingo taškų.

Prieš savaitę I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė analogiškame turnyre Kinijoje taip pat buvo penktos. Šią savaitę jos dalyvaus dar viename „Beach Pro Tour Futures“ serijos turnyre, kuris vyks Seule, Pietų Korėjoje.

Lietuvoje savaitgalį paaiškės šalies čempionai. Rugpjūčio 25-27 dienomis Vilniuje, aikštyne prie Baltojo tilto vyks „Olybet Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją