Pirmą dieną sportininkai rungėsi ilgoje trasoje. Šioje rungtyje puikiai sekėsi Lietuvos rinktinės merginoms, kurios moterų elito grupėje tiesiog karaliavo stipriausių šešetuke. Baltijos šalių čempione tapo vilnietė Indrė Valaitė, kuri 9 km trasą su 20 kontrolinių punktų įveikė per 1 val. 8 min. ir 8 sek., sidabras atiteko Estijos atstovei Anu Akerman, kuri trasoje užtruko 1 val. 8 min. 49 sek., o bronza – taip pat Lietuvos komandos narei Kristinai Rybakovaitei (1 val. 9 min. 34 sek.).

Likusias podiumo vietas pasidalino Lietuvos atstovės – ketvirtą vietą iškovojo Gabija Ražaitytė (1:09:49), penkta buvo Rasa Ptašekaitė (1:10:47), o šeštą vietą užėmė Aušrinė Kutkaitė (1:11:46).

Stipriausių vyrų grupėje Lietuvos atstovų rezultatai buvo kuklesni: aukščiausią vietą užėmė Vilius Aleliūnas, kuris 13,9 km trasą su 26 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 25 min. 56 sek. ir buvo 7-as. Nugalėtoju tapo Estijos atstovas Timo Sild, kuris trasoje užtruko 1 val. 19 min. 19 sek.

Kartu su suaugusiais dėl Baltijos šalių čempionų vardų varžėsi ir jaunieji sportininkai. Ilgoje trasoje prizines vietas iškovojo nemažas būrys jaunųjų Lietuvos orientacininkų: Romas Bazelis berniukų iki 14 metų amžiaus grupėje buvo antras, merginų iki 16 metų amžiaus grupėje nugalėjo Agnė Juodagalvytė, vaikinų iki 18 metų amžiaus grupėje lietuviai Gytis Nakvosas ir Martynas Germanavičius pasidalino atitinkamai pirmąją ir antrąją vietas. Merginų iki 20-ties metų amžiaus grupėje Vesta Ambrazaitė iškovojo antrą vietą, o Milda Radzivonaitė buvo trečia.

Susumavus pirmos dienos rezultatus Lietuvos rinktinė surinkusi 988 taškus išsiveržė į pirmąją vietą, Estijos komanda su 928 taškais užėmė antrą vietą, o Latvijos komanda (874 taškai) buvo trečia.

Antrą dieną rinktinės varžėsi trijų etapų estafečių varžybose. Lietuvos atstovai estafečių rungtyje užtikrino savo pergalę – stipriausių moterų grupėje pirmoji Lietuvos komanda, kuriai atstovavo Kristina Rybakovaitė, Indrė Valaitė ir Aušrinė Kutkaitė, iškovojo auksą, sidabras atiteko Lietuvos antajai komandai – Gabijai Ražaitytei, Rasai Ptašekaitei ir Sandrai Paužaitei. Stipriausių vyrų grupėje po nesekmės ilgoje trasoje Lietuvos atstovai atsirevanšavo estafečių rungtyje. Po atkaklios kovos čempionų vardus iškovojo pirmoji Lietuvos komanda – Modestas Bacys, Vytautas Beliūnas ir Vilius Aleliūnas.

Jaunučių vaikinų grupėje pirmoji Lietuvos komanda – Pranas Germanavičius, Edvinas Staišiūnas ir Rokas Vaitkus – užėmė antrą vietą. To paties amžiaus merginų grupėje lietuvaitės Viktorija Gedgaudaitė, Karolina Sakalauskaitė ir Agnė Juodagalvytė iškovojo trečią vietą. Jaunimo vaikinų grupėje antri buvo Gediminas Morėnas, Justas Misiūnas ir Viktoras Staišiūnas. Jaunimo merginos – Vesta Ambrazaitė, Akvilė Preikšaitė ir Milda Radzivonaitė – taip pat iškovojo antrą vietą.

Po sėkmingų startų estafečių varžybose Lietuvos rinktinė nepaliko jokių šansų savo kaimynėms ir surinkusi 1614 taškus tapo Baltijos šalių čempionato nugalėtoja. Antrą vietą iškovojo Latvijos komanda, surinkusi 1356 taškus. Estijos rinktinė liko trečia su 1287 taškais.
Lietuvos orientacininkai - Baltijos šalių čempionato nugalėtojai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)