Pirmi LTOK lankėsi Lietuvos teniso sąjungos (LTS) vadovai: LTS garbės prezidentas Darius Mockus, LTS prezidentas Ramūnas Grušas ir geriausio mūsų šalies tenisininko Ričardo Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Susitikime su LTOK prezidentu A. Poviliūnu, viceprezidentu Vytu Nėniumi, generaliniu sekretoriumi Vytautu Zuberniu bei LTOK olimpinio sporto programų direktoriumi Kaziu Steponavičiumi buvo aptarti teniso reikalai. Pasidžiaugta pastaruoju metu iškovotomis pergalėmis, ypač R. Berankio pasiekimais.

R. Balžekas ir LTS vadovai informavo apie artimiausius mūsų pajėgiausiųjų tenisininkų planus. Teniso vadovai neabejoja, kad R. Berankiui, pirmam šios sporto šakos atstovui iš Lietuvos, pavyks iškovoti kelialapį į Londono olimpines žaidynes. Savo ruožtu A. Poviliūnas pažadėjo LTS skirti didesnę LTOK paramą. Buvo pasidžiaugta, kad Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašuose esantis R. Berankis šiemet jau gauna ir TOK olimpinio solidarumo stipendiją.

Benas Gutkauskas su žirgu Tom Riddle S
Solidi buvo ir Lietuvos žirginio sporto sąjungos (LŽSS) delegacija: prezidentas Sigitas Paulauskas, Šiaulių sporto klubos „Miražas" prezidentas ir, ko gero, būsimo olimpiečio treneris bei tėvas Gediminas Gutkauskas ir raitelis, konkūrų meistras Benas Gutkauskas, kuris Vidurio ir Centrinės Europos žirginio sporto klasifikacijoje užima 2-3 vietas, garantuojančias olimpinį kelialapį.

S. Paulauskas pasidžiaugė, kad LŽSS turi ir antrą realų pretendentą į Londono olimpinį kelialapį - trikovininką Aistį Vitkauską.


Vaikinas šiuo metu gyvena ir treniruojasi Danijoje, bet yra pasirengęs ginti Lietuvos garbę.

LTOK vadovai pagal galimybes pažadėjo didesnę finansinę paramą ir LŽSS. Bus siekiama išimties tvarka, patvirtinus LTOK Vykdomajam komitetui, abu talentingus raitelius artimiausiu metu įtraukti į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją