Atnaujinus reikalingą transportą, klubo nariai turėjo galimybę sudalyvauti reitinginiuose turnyruose ir pasiekė gerų rezultatų.

„Lietuva dar neturi gilių neįgaliųjų teniso tradicijų, todėl kiekvienas laimėjimas ir įvertinimas - mums labai svarbus. Nors klubo nariai ir iki šiol džiugino įspūdingomis pergalėmis, patekimas į pasaulinį reitingą leidžia Lietuvai ryškiau sužibėti neįgaliųjų teniso žemėlapyje“, - sakė Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius.

Pasak A. Pacevičiaus, viena iš Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo problemų, iki šiol neleidusių dalyvauti reitinginiuose turnyruose, - tinkamo transporto neturėjimas. Šiais metais klubas, padedant rėmėjams, įsigijo neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką.

„Kartais kelią į naujas pergales užkerta ir labai praktiški dalykai. Iki šiol neturėjome tinkamo transporto, todėl negalėjome dalyvauti turnyruose. Dabar jau turime neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką, kuriame galime į turnyrus vežtis ir sportinius vežimėlius, ir patogiai keliauti patys“, - pasakojo A. Pacevičius.

Pasak A. Pacevičiaus, tenisas tarp Lietuvos neįgaliųjų sparčiai populiarėja - daugėja ir žaidžiančių, ir besidominčių.

„Transporto atnaujinimas ir pritaikymas mūsų reikmėms labai svarbus ir pritraukiant naujų narių - jie turės didesnes galimybės sportuoti ir siekti rezultatų. Be to, taip galėsime prisidėti ne tik prie teniso, bet ir kitų sporto šakų populiarinimo - atnaujintu transportu galėsime dalintis ir su kitų sporto šakų atstovais“, - tikino Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas.

Šiais metais Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo atstovai dalyvaus „Charkov Open“ turnyre Ukrainoje, „Ikar Open“ Rusijoje ir „Vilnius Open“ Lietuvoje.