Delegatams buvo pristatyta mažmeninių elektros pardavimų vadovo, buvusio kovotojo ir, iki šiol, dvikovinių sporto šakų entuziasto E. Norkeliūno kandidatūra, programa bei jo siūlomas naujas sąjungos veikimo principas – penkių žmonių valdyba. Sąjungos nariai už šią kandidatūrą ir E. Norkeliūno pasiūlytą valdybos sudėtį balsavo vieningai.

Kitokios, vakarietiškos įmonės principu veiksiančios valdybos nariais išrinkti: Matas Lasauskas, Pavelas Bachanovas, Eduardas Intsas ir Marius Bačianskas. Sąjungos generalinio sekretoriaus kandidatūra lieka atvira – laukiama siūlymų.

„Didžiausia siekiamybė, kad sąjunga veiktų kaip vakarietiška įmonė: skaidriai, profesionaliai, su savo tikslais ir uždaviniais. Pradėjus nuo struktūros pokyčių ir pritraukus tinkamus žmones, rezultatus tikimės pamatyti jau pirmaisiais darbo metais, o tai, kad muaitai pripažinta olimpine sporto šaka – kelia dar didesnius iššūkius man ir komandai“, – pažymėjo E. Norkeliūnas.

Dėkodamas už pasitikėjimą naujasis prezidentas prašė narių drąsiai reikšti nuomonę visais rūpimais klausimais, siūlyti sprendimus ir vizijas, palankias bendrų tikslų siekimui. Sutarta bendrai priimti galutinį strategijos variantą, naudingą visai bendruomenei.

Muaitai federacijos nariai ir valdyba (organizatorių nuotr.)

Naujojo sąjungos vadovo teigimu, pagrindiniai jo ir naujai išrinktos valdybos uždaviniai bus sustiprinti Lietuvos muaitai sąjungą pritraukiant naujų narių, rėmėjų, kelti Lietuvos sportininkų meistriškumą, užtikrinti, kad valstybei tarptautiniuose turnyruose atstovautų geriausiai šalies čempionatuose pasirodę kovotojai bei efektyviai komunikuoti. E. Norkeliūnas pareiškė įsitikinimą, kad šie žingsniai paskatins ir naujus klubus prisijungti prie muaitai sporto šakos mylėtojų bendruomenės bei sklandžiai vystyti jos veiklą.

Konferencijos dalyviai taip pat išklausė buvusio LMTS generalinio sekretoriaus Nerijaus Lukšo parengtą ataskaitą apie 2016 metais nuveiktus darbus ir pasiektus rezultatus. Muaitai sporto klubų vadovai susitikimo metu turėjo galimybę aptarti sąjungos įstatų pakeitimus, strategiją, veiklos gaires ir kryptį, kurios link nori vieningai judėti. Nepamirštos ir aktualijos: muaitai, kaip olimpinės sporto šakos, pripažinimas, jaunieji talentai, per pastaruosius metus trenerių bei teisėjų įgytos patirtys ir pasiekimai.

Konferencijoje LMTS prezidento bei susirinkusių narių laukė ir pirmas darbas – apsvarstyti sąjungos pavadinimo keitimą. E. Norkeliūno siūlymas vadintis Lietuvos muaitai federacija priimtas teigiamai ir vienbalsiu sprendimu pavadinimas pakeistas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)