Šiaulietėms teko gerokai paprakaituoti per dvikovą su Vilniaus „Žuvėdra-Tauru-Archyvų sistemomis“, nors rungtynių pradžia jokių sunkumų nežadėjo – jau 6-ą min. čempionės pirmavo 3:0. 8-ą min. vilnietė Jovita Banevičiūtė rezultatą sušvelnino, bet 16-ą min. šiaulietė Jūratė Juodytė pelnė savo antrą įvartį ir atkūrė trijų įvarčių pranašumą.

Šaltu dušu čempionėms tapo pati pirmo kėlinio pabaiga, kai J. Banevičiūtė pasižymėjo dar du kartus ir sumažino skirtumą iki 3:4. Vis dėlto „Gintra-Strektė-Universitetas“ labai greitai atsitiesė ir po antrojo Inos Pocevičienės įvarčio išėjo ilsėtis pirmaudama 5:3.

Iš karto po pertraukos (22 min.) J. Banevičiūtė sugebėjo nuginkluoti šiauliečių vartininkę ketvirtą kartą ir po to gana ilgai nei vienai komandai pasižymėti nepavyko. Lemtinga tapo 30-a min., kai Dovilė Kuklienė pelnė šeštą čempionių įvartį ir įtvirtino komandos pergalę rezultatu 6:4.

Per kitas dienos rungtynes „Gintra-Strektė-Universitetas“ net 13:0 (10:0) nugalėjo Širvintų SM auklėtines.

Čempionėms, kurios laimėjo visas ketverias žaistas Lietuvos čempionato rungtynes, šie mačai tapo generaline repeticija prieš Europos čempionių taurės B diviziono čempionatą, kuris vyks vasario 17-19 dienomis Šiaulių arenoje. „Gintra-Strektė-Universitetas“ šiame turnyre varžysis su komandomis iš Airijos, Anglijos, Prancūzijos, Škotijos, Švedijos ir Ukrainos.

Per kitas Lietuvos čempionato rungtynes antrą vietą turnyre užimanti Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ 8:5 (5:2) pranoko Kelmės „Aušrą“ ir po keturių turų turi 9 taškus.

Tuo metu „Aušra“ (4 tšk.) leido save pasivyti Šiaulių „Klevo-Sporto gimnazijos“ ekipai, kuri su kelmiškėmis sužaidė lygiosiomis 5:5 (1:2) ir nugalėjo Širvintų SM 5:3 (2:1).

Lietuvos vyrų čempionate sužaistos antro rato penkto ir šešto turų rungtynės, po kurių lyderių poziciją užėmė Vilniau „Žuvėdros-Tauro“ riedulininkai. Ši ekipa iškovojo dvi sunkias pergales, tačiau buvo vienintelė, kuriai pavyko savo sąskaitą papildyti šešiais taškais. „Žuvėdros-Tauro“ komanda iš pradžių 4:3 (2:1) palaužė Vilniaus „Ardą-Rudaminą“, o po to 2:1 (1:1) įveikė ir buvusius lyderius Šiaulių „Klevą-Šiaulius“.

Abu kartus sėkmę naujiesiems turnyro lyderiams atnešė Edvino Stankevičiaus pergalingi įvarčiai.

Per kitas dienos rungtynes šiauliečiai 6:3 (5:1) nugalėjo Širvintų SM ekipą, o pastaroji atėmė galimybę pelnyti šešis taškus iš antros Širvintų komandos – „Baltic Champs-Ježvito“. Pastaroji ekipa 4:2 (3:1) nugalėjo „Ardą-Rudaminą“, bet kovą su kraštiečiais baigė lygiosiomis 3:3 (1:2).

Po šešių turų čempionato lyderis „Žuvėdra-Tauras“ turi 15 taškų, „Klevas-Šiauliai“ – 13, „Baltic Champs-Ježvitas“ – 10, Širvintų SM – 5, o „Ardas-Rudamina“ – 0.

Vyrų čempionato baigiamosios kovos vyks kovo 12-ą dieną Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją