Atkakli ir permaininga kova vyko Šiauliuose, kur sostinės SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ kolektyvui teko nemažai paprakaituoti, kad parklupdyti ambicingąją debiutantę SM „Dubysa-Urtvida“ ekipą. Dvikova baigėsi 29:32 (16:16) viešnių iš sostinės pergale.

Šeimininkių sudėtyje taikliai atakavo Kamilė Bušaitė(9) ir Urtė Mockevičiūtė(8), o vilniečių gretose buvo nesulaikomas tandemas Greta Kavaliauskaitė (10) ir Inesa Verbovik(8).

Pasak Šiaulių ekipos vairininko Arvido Mockevičiaus ilgesnis varžovių suolelis neleido rungtynių šeimininkių komandai kitaip pakreipti įvykių eigą ir iš viešnių atimti bent tašką.

„Prieš savaitę „iškritus“ iš komandos dėl sunkios kojos traumos vyreniąjai mano dūkrai Indrei Mockevičiūtei teko skubiai keisti komandos taktiką tiek puolime tiek gynyboje, kur abiejose grandyse ji buvo „ašis“ apie kurią sukosi visas žaidimas. Taigi priverstinai sutrumpėjus žaidėjų suoleliui, teko verstis vos 8 žaidėjomis. Beje, traumą gydosi ir dar negali žaisti jaunoji Gabija Jagminaitė, užsienyje tęsia studijas pagal mainų programą taip mums reikalinga, ypač gynyboje Alvija Putriūtė ir dar Indrės trauma visiškai sukomplikavo ekipos sudėtį kovai su priešininkėmis.

Reikia pripažinti, kad merginos ilgai ir garbingai rungėsi prieš patyrusį varžovą, bet galiausiai pavargo pradėjo klysti kartais nesudėtingose situacijose. Antroje rungtynių dalyje per pora minučių, kai 44minutę buvo pašalinta dviems minutėms iš aikštelės Gintarė Vaškevičiūtė, leido varžovėms ženkliai atitrūkti. Jos per keletą minučių pelnė keturis sausus įvarčius bei negrįžtamai nutolo 22:27.Nežiūrint į tai, kad padėtis buvo sudėtinga merginos bandė gelbėti situaciją, bet nepakako jėgų ir buvo priverstos nusileisti trimis įvarčiais.

Nežiūrint į tai, į ateitį žiūrime optimistiškai, per susidariusį čempionate dviejų savaičių „langą“ bandysime atstatyti jėgas bei ruoštis rungtynėmis su Garliavos rankininkėmis. Pirmojo rato susitikimą su jomis baigėme lygiosiomis (36:36), todėl Kauno rajono atstoves šiek tiek pažįstame ir bandysime vėl parodyti savo „nagučius“. Žinoma, po šio pralaimėjimo nėra ko džiaugtis, bet esu patenkintas komandos kovingumu, jos kovine dvasia, tai teikia vilčių dar nuoširdžiau dirbti bei siekti geresnių rezultatų“,- po dvikovos pralaimėjimo priežastis vardino ir ateties planais dalinosi Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“ vyr.treneris Arvidas Mockevičius.

„Rungtynių pradžioje kol laikėmės žaidybinės drausmės viskas vyko sklandžiai, pirmavome 4-5 įvarčiais, tačiau užteko šiauliečių treneriui paimti minutės pertraukėlę bei pakoreguoti savo komandos žaidimą, kai mūsiškių žaidimas išsiderino, greitai buvo išbarstyta solidi penkių įvarčių persvarą. Nepavyko apsiginti nuo taiklių Urtės Mockevičiūtės metimų, klydome kitose situacijose. Rungtynių šeimininkės perėmusios iniciatyva netgi išsiveržė į priekį, dvikova tapo nervinga, o kėlinys baigėsi taikiai 16:16.

Kovingos varžovės ir antrame kėlinyje atkakliai priešinosi, bet aktyviai besigindami sugebėjome perimti keletą kamuolių ir pelnyti taip reikalingus sau įvarčius. Tačiau nesugebėjome pademonstruoti komandinio žaidimo. Po ilgos pertraukos trūko susižaidimo, trūko minties, buvo išsiderinę tarpusavio ryšiai, beto negalėjo į Šiaulius atvykti Žydrūnė Skendelytė, kuri labiau mobilizuoja komandos žaidėjų veiksmus. Prieš šį mačą laukėme iš varžovių tokio kibaus žaidimo, bet mes nesugebėjome pademonstruoti aukštesnio lygio kombinacinį rankinį, kurio tikėjomės“,- pasibaigus rungtynėms sėkmes ir nesekmes dėstė vilniečių ekipos startegas Andriejus Perovas.

Po šios pergalės Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ surinkusi 9 taškus tapo vienvalde čempionate lydere, nes jų pagrindinės priešininkės Kauno „ACME-Žalgiris“ komanda šiame ture buvo laisvos ir nežaidė.

***

Kitoje dienos dvikovoje taipogi buvo laukta atkaklaus mačo, kur rungėsi Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ ir Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos. Pirmojo rato susitikimą penkių įvarčių skirtumu 38:33 buvo laimėjusios vilnietės. Bet per tą pusantro mėnesio daug kas pasikeitė abiejuose kolektyvuose. Garliaviečių ekipoje vis drąsiau po traumų žaidžia Daiva Būtėnaitė ir Reda Rokutė bei sportinę formą atgaunanti Neringa Mikšytė. Kolektyve vis tvirčiau jaučiasi buvusios „širšiukės“ Laura Masiulevičiūtė, Justė Tamošiūnaitė, Aistė Norvilaitė, Elzė Pakrosnytė.

Tuo tarpu vilniečių gretos smarkiai susilpnėjo dėl traumų ilgam pasitraukus antrosios linijos žaidėjoms Rasai Mikalonytei, Margaritai Daublytei. Dar negali pradėti žaisti kita atakų lyderė Vitalija Lebelionytė, todėl „šviesietės“ dabar priverstos verstis praktiškai be atsitraukusiųjų žaidėjų, nors po susižeidimo sugrįžusi Grėtė Morkvėnaitė didelio perversmo šioje grandyje nepadarė. Dvikova baigėsi santykiu 29:33 (11:17) Kauno rajono atstovių naudai.

Sostinės rankininkėms 9 tikslius metimus atliko Indrė Norvilytė, 7 – Rita Repečkaitė, o HC“Garliava“ klubui net 17 rezultatyvių atakų surengė taiklaiusioji čempionato žaidėja Diana Šatkauskaitė bei 4 tokias atakas atliko Laura Masiulevičiūtė.

„Garliavos rankininkės rungtynes pradėjo tinkamai nusiteikusios ir dominavo aikštelėje visą pirmąjį kėlinį bei jį užtikrintai laimėjo šešiais įvarčiais. Ryški žaidybinė persvara matyt turėjo neigiamos įtakos žaidimui antroje rungynių pusėje. Kiek beraginau merginas neatsipalaiduoti vis tik išankstinė susiformavusi galvoje nuostata, kad jau rungtynės laimėtos darė savo.

Besibaigiant dvikovai buvome atsidūrę ant prarajos krašto, buvo likęs vos vienas įvartis 29:28. Laimei finalinėje dvikovos dalyje sužaidėme ženkliai tiksliau bei sėkmingiau už varžoves ir laimėjome keturiais įvarčiais“,- dvikovos ispūdžiais dalinosi HC „Garliava SM-CASCADA“ vyr. trenerė Rita Urnikienė.

„Mūsų komandos situacija nėra gėra, daug traumuotų žaidėjų, o dėl užimtumo darbe negalėjo šiandieną padėti dar viena labai svarbi mums žaidėja Laima Pavydytė, todėl pirmoji rungtynių pusė buvo prasta. Antrame kėlinyje, kai varžovės kiek apsiramino, mūsiškės mobilizavosi, surengė keletą sėkmingų atakų ir besibaigiant susitikimui praktiškai buvo pasiviję Garliavos komandą.

Deja, lemiamo šturmo surengti nesugebėjo, koją pakišo klaidos. Jas puikiai išnaudojo varžovės bei privertė vilnietes kapituliuoti keturių įvarčių skirtumu.“,- po rungtynių apmaudavo „LEU Šviesa-Eglė“ ekipos treneris Juozas Žala.

Turnyro lentelė:

1.SM Tauras-Vilniaus kolegija5410170:1399
2.ACME-Žalgiris4310144:1227
3.HC Garliava SM-CASCADA5113169:1773
4.SM Dubysa-Urtvida5113161:1763
5.LEU Šviesa-Eglė5104145:1752

Čempionate rezultatyviausiųjų žaidėjų sąraše užtikrintai pirmauja HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos snaiperė Diana Šatkauskaitė, pelniusi jau 69 įvarčius.

Kito turo rungtynės ateinantį šeštadinį vyks Vilniuje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)